Autobahn
Verstappen op Assen in 2015

Assen mikt op Nederlandse GP in 2020 of 2021

Het TT-circuit van Assen lobbyt onverminderd voort voor een Nederlandse GP, alleen is 2019 als streefdatum losgelaten. Een jaartje later moet echter lukken, zo meent TT-voorzitter Arjan Bos.

Eind januari van dit jaar bezocht F1-racedirecteur Charlie Whiting het circuit van Assen voor een inspectie, en gaf een positief oordeel af. Er moeten weliswaar aanpassingen gedaan worden wil er een GP georganiseerd worden, maar deze zijn te overzien. Met dit goede nieuws in het achterhoofd zette de organisatie vol in op een Dutch GP, die zo vroeg als 2019 zou kunnen komen. Toegegeven, dit was aardig positief, maar in theorie haalbaar.

Nu blijkt echter dat de Drentse Tourist Trophy-organisatie het jaartal 2019 heeft laten varen, en gaat voor 2020/21.  De organisatie had verwacht dat het Formula One Management (FOM) op korte termijn zou terugkeren voor een nadere inspectie, maar dat gebeurde niet. Tegenover Telesport zegt Bos dat de plannen gechicaneerd worden door een voorkeur voor stratencircuits: "FOM heeft aangegeven dat ze in eerste instantie vooral naar stratencircuits kijken. 2019 wordt heel moeilijk, we richten ons nu vooral op 2020 of 2021. Het voornaamste doel blijft om weer een Nederlandse Grand Prix op de kalender te krijgen."

SpeedWorld

Dit betekent dat vooralsnog steden als Kopenhagen, Hanoi, Miami en Buenos Aires de betere kaarten hebben voor een spoedige opname in de F1-kalender. Achter de schermen blijven Assen, maar ook Zandvoort (vlak ze niet uit) gewoon doorknokken om de F1 voor het eerst sinds 1985 weer naar Nederland te halen. Max Verstappen verdient een thuis-GP, dus de ondernemers in ons land houden de (neerwaartse) druk erop.

In Assen lopen, parallel met de mogelijke komst van de F1, grootse plannen voor een evenementencomplex met de naam TT SpeedWorld. Daarnaast liet de lokale overheid de haalbaarheid van een GP van Assen onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek komen later deze maand. 

Reacties

Gazzerop 07-03-18 | 12:10

Goed zo Assen, gewoon doorzetten! Net zoals die Van Oranje al jaren doet.
Maar niet weer eens een te grote broek aantrekken! 2019 was natuurlijk wel heel erg optimistisch.
Natuurlijk vallen ze daar over elkaar heen omdat er eindelijk weer eens een kans is itt. dat OutleTT geneuzel waar een schoenenboer de hele boel loopt te frustreren.

En ze willen per se een stratencircuit, kan iemand ze even de geschiedenis van de TT uitleggen (en wat dat circuit in de basis eigenlijk is?). ;)

loze stijl 07-03-18 | 12:47

Ach, CPZ investeerde ooit Fl10.000.000 om Eclestone over te halen weer naar Zandvoort te komen voor een lekker potje F1. Bleek helaas allemaal vergeefs.

DekselseKlootviool 07-03-18 | 16:42

Geen NL F1 in Assen; want ongeschikt circuit én geen NL F1 in zandvoort; want onbereikbaar en ongeschikt circuit.

Gewoon een mooie nieuwe baan ergens in de polder; goed bereikbaar, en gaan met die banaan. En ja, dat mag een Tilke baan zijn. Tilke heeft óók mooie banen gemaakt.

Reageer