Autobahn

Koop dan. Deze Jaguar is de ex van Moszkowicz

De zwarte kat van die eerder van het zwarte schaap uit de familie Moszkowicz was staat nu te koop. Voor nog geen €10.000 staat de XJ 4.2 Sovereign LWB bij je voor de deur.

De familie Moszkowicz heeft een voorliefde voor dure Engelse auto's. Waar Bram het liefst in Aston Martins (en soms een Maserati) tevoorschijn komt, reed zijn broer Robert een verlengde Jaguar. Inmiddels zijn de broers beiden van hun juridische voetstuk gevallen, wat ook gevolgen heeft gehad voor hun wagenpark. Deze XJ Sovereign met 4,3 liter V8 is niet meer van Robert, maar staat nu wel te koop. 

De wagen is behoorlijk intensief gebruikt, maar ziet er nog piekfijn uit. De 363.907 kilometer op de klok hebben hun weerslag in de prijs van de auto: met €9.250 is dat niet heel hoog voor een auto die in 2005 nog voor €129.651 de dealer uitreed.

Voor dat geld krijg je een behoorlijk ingereden Jaguar die veel ruimte op de achterin biedt. In de middenarmsteun van de achterbank zit een bedieningspaneel waarmee de radio en telefoon aangestuurd kan worden. Het is verstandig om die knopjes niet aan de kinderen te laten zien.