Autobahn

Mitsuoka Himiko is retro Mazda MX-5

De makers van de Nissan Micra die eruitziet als een gekrompen Jaguar Mk II hebben nu ook de Mazda MX-5 aangepakt. Het resultaat is de Mitsuoka Himiko: een soort van Morgan plus Wiesmann plus Jaguar vermengd met Mazda.

Wie op zoek is naar een klassieke sportwagen die nooit stuk gaat, hoeft niet meer verder te zoeken. Hier is de Mitsuoka Himiko. Het is onderhuids een Mazda MX-5, maar daar zie je aan de buitenkant bijna niet meer van terug, Mitsuoka heeft vrijwel al het plaatwerk van Mazda weggegooid en vervangen door retrolook materiaal. 

De voorkant van de Himiko laat zich het best beschrijven als een poging om een Morgan Aero 8 te zijn. De grote koplampen kijken minder scheel dan de Morgan, maar dankzij de grote gewelfde wielkappen heeft de auto daar wat van weg. De grille lijkt eerder afkomstig van een Morris uit de jaren vijftig. Opvallend zijn de twee zwarte vlakken vooraan, waarschijnlijk moeten ze de illusie wekken dat de spatborden aan de voorkant open zijn.

Achter het voorwiel loopt een soort van driehoek nar achteren om het grote vlak plaatwerk op te breken. Dan zien we de A-stijl en de deur, die rechtstreeks uit de Mazda komen. Bij het achterwiel neemt Mitsuoka het design weer over, met een poging tot een Wiesmann Roadster-bilpartij.

Al met al is het een wonderlijke machine geworden. Wie er in Europa mee gaat rondrijden is zeker een unieke weggebruiker. Wij slaan dit rondje even over, doen ons maar een gewone MX-5, of desnoods een Fiat 124 (Abarth).

Reacties

casteleinos 23-02-18 | 15:41

Goor, en overal verdomd lelijk in gephotoshopt.

FeddeSonnema 23-02-18 | 16:10

nu? Sinds 2010 op de weg...
archive.mx-5.com/-archive-/Blog/?userI...
Sorry, maar wat een zolderkamerjournalistiek weer..

two ball cane 23-02-18 | 16:37

Als er nou een of ander monster van een motor in lag zou het nog best grappig zijn. Nu is die lange neus alleen maar cosmetisch. En dan wordt het toch een beetje zoals met mensen met een grote neus. Niet heel mooi.
En om even te gaan muggenziften: De Fiat 124 Abarth is al een tijdje uit productie. Tegenwoordig heb je de Fiat 124 Spider en de Abarth 124 Spider. (Ze pretenderen verschillende merken te zijn).

Wekkertje 23-02-18 | 20:45

Die zwarte voorspatborden doen afbreuk aan de lijn

De musso linie 23-02-18 | 20:49

Ik vind het wel aardig. Zeker apart. We kunnen tenslotte niet allemaal in een Volkswagen rijden.

Dwergmaster 23-02-18 | 21:04

Doe mij maar de reguliere MX-5. Liefst eerste of tweede generatie met een 1.6, met lichte modificaties aan de ophanging.

HerDietrich 23-02-18 | 21:05

Kunnen en willen zijn verschillende termen, niets buiten mijn inwendige walging staat mij in de weg om in een VW te kunnen rijden, er in willen rijden doe ik echter niet, net zo min als in welk ander VAG product, ik zou er nachtmerries van krijgen.

owikzegmaarwat 24-02-18 | 01:26

Een morgan is niet mooi. nu niet, nooit niet.

Reageer