Autobahn

Onthuld: McLarens nieuwe F1-racer, de MCL33

Voilà, hier is de auto waarmee Fernando en Stoffel dit jaar Q3's moeten gaan scoren: de MCL33. 

Laten we beginnen met het onvermijdelijke: de afgelopen dagen werd de een na de andere mooie livery op ons afgevuurd. En toen kwam McLaren met dit oranje-blauwe ding. We weten niet precies wat de ontwerpers dachten toen ze hem maakten, maar wat ons betreft is de plank hier goed misgeslagen. Retro, ok, maar daarom hoeft je auto er nog niet uit te zien alsof 'ie 20 jaar oud is. Force India en Toro Rosso moeten hun auto's nog onthullen, maar vooralsnog lost McLaren Sauber af als het gaat om lelijke liveries.

Hoe dan ook, het gaat om hoe de auto presteert, niet om hoe hij eruit ziet. De MCL33 heeft een nieuwe Renaultmotor aan boord, wat de eerste keer sinds 1994 markeert dat McLaren een Franse krachtbron gebruikt. Laten we hopen dat het ze meer succes gaat brengen dan de Honda die de afgelopen drie jaar voor een regelrechte grafstemming in Woking zorgde.

De auto zelf oogt heel clean, met weinig uitstulpingen. Vooral de sidepods ogen lekker simpel, maar we weten ook al dat McLaren de auto nog voor de eerste race gaat wijzigen. Echter, verwacht niet dat er dan plotseling een compleet nieuw aeropakket op zit. Het eindresultaat zal  vrij dicht bij onderstaande beelden liggen. Update. Nu met video van de eerste meters.

Social