Autobahn

Jon Olssons nieuwste scheurijzer: de Audi RS6+ Phoenix

Freestyle-skiër, entrepeneur en petrolhead Jon Olsson wisselt vaker van auto dan sommige mensen van kleren, en altijd zijn zijn projecten spectaculair en rijk aan pk's. Deze two-face RS6+ van ABT is hier geen uitzondering op.

U kent de voorgeschiedenis van Olsson en RS6 waarschijnlijk wel, deze is vrij breed in de media uitgemeten. Olsson had een extreme RS6 'DTM' met 1.000 pk laten maken, en verkocht deze toen het tijd werd voor een nieuw projectje aan luxehandelaar Douwe Leitner. Deze leende hem op zijn beurt even uit voor filmopnames in nachtelijk Amsterdam, waarna de auto bij een pompstation gejackt werd en kort daarop uitgebrand in een parkeergarage in West werd teruggevonden.

Weet u ook meteen waarom zijn nieuwe RS6-project de naam 'Phoenix' kreeg: niet om een woestijnstad in Arizona te eren, maar wel een mythologische vuurvogel. De auto, op basis van ABT's RS6+ met 705 pk en 880 Nm, is qua vermogen iets minder radicaal dan zijn illustere voorganger, maar de looks mogen er wezen. De auto is zwart aan de linkerkant en wit als je hem van rechts bekijkt, en valt vooral op door zijn unieke velgen. Het hart is een vrij normale ster, maar de rand is dik en voorzien van een striping die varieert in kleur en dikte. Je zou het een omgekeerd turbofan-wieldesign kunnen noemen.

Zoals je kunt verwachten bij hippe jonge influencers vloggen de maker en klant zich een ongeluk, in deze video loopt Daniel Abt de auto langs, Jon Olssons (Engelstalige) bijdrage vindt u hieronder. Voorwaarde voor het afkijken is wel dat u volwassen mannen met petjes serieus kunt nemen, maar we beloven dat het geluid van de V8 niet teleurstelt.