Autobahn
Tesla Roadster II heeft een Nederlandse prijs

Pak de creditcard, dit kost de Tesla Roadster in Nederland

Tesla heeft de kassa geopend voor Nederlandse aanbetalingen voor de nieuwe Roadster. De elektrische soort-van-cabrio komt, net als de Semi, in twee uitvoeringen: gewoon of de Founders-editie, die als eerste wordt geleverd.

Plotsklaps was de auto er afgelopen november. Met zijn bizarre prestaties wordt de Tesla Roadster II een sportwagen die zijn voorganger gaat laten verbleken in het universum. Nul naar honderd kilometer per uur gaat in 2,1 seconden en de topsnelheid moet boven de vierhonderd kilometer per uur te liggen. Voor zulke prestaties moet je normaal gesproken ruim een miljoen euro inleveren bij Bugatti, maar Tesla doet het voor veel minder.

Hoeveel minder is nu eindelijk bekend, want Tesla heeft vandaag een prijskaartje onder de ruitenwisser gestoken. Voor de Founders-serie moet je €215.000 overmaken aan de firma van Elon Musk. Vul vandaag je creditcardgegevens op de site in en dan ben je meteen €4.000 lichter. Vervolgens gaat een klok lopen die rustig tien dagen aftelt: het is de tijd die kopers krijgen om nog €211.000 over te maken.

Wie het geduld heeft om te wachten totdat de eerste duizend Roadsters geleverd zijn, kan vandaag €4.000 pinnen en dan over tien dagen nog eens €39.000 voor de gewone Roadster.

Er zijn ook nog wat meer gegevens over de auto bekendgemaakt. Het meest indrukwekkende is het geclaimde bereik van de auto: op een keer laden moet de auto 1.000 kilometer kunnen rijden. Het koppel is, net als de eerste kersrode Roadster, buitenaards: 10.000 Newtonmeter. Waarschijnlijk hebben ze de draaimoments gemeten aan de wielen, want het getal is wel belachelijk hoog.

Overigens is de prijs nog steeds een 'basisreservering' volgens Tesla. Het kan dus zo zijn dat ook de bestellers van de Founders-serie bij de definitieve aanschaf en het samenstellen van de auto nog wat extra goudstaven naar Fremont moeten gireren.