Daniel Ricciardo over de winterstop: 'Ik mis het competitieve van Max'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

De winterstop van de Formule 1 duurt maar en duurt maar, reden genoeg voor Red Bull om Daniel Ricciardo even naar de fabriek te halen en te ondervragen. Wat verwacht hij van het nieuwe seizoen?

De Australiër, die vorig jaar één Grand Prix wist te winnen, werd in het F1 Hall of Fame in de fabriek van Red Bull in Milton Keynes geplaatst, om te bespreken wat hij verwacht van aankomend seizoen. Ook kijkt de 28-jarige teamgenoot van Verstappen terug op de winterstop en het vorige seizoen.

Allereerst is Daniel vooral blij dat het nieuwe seizoen er aan zit te komen. Maandag 19 februari wordt de RB14 onthuld en alle spanning richting het 2018-seizoen bouwt zich weer op. Wat voor gevoel krijgt Ricciardo bij de nieuwe Red Bull bolide?

'Danny Ric' krijgt van de cameraploeg de opdracht om de nieuwe auto in veertien woorden te omschrijven: "Hij zal absoluut geen ongeluk brengen voor ons, maar hij zal het beste zijn", weet Ricciardo er van te maken.

Over de nieuwe auto is Ricciardo dus goedgezind, maar hoe zit het met de 'nieuwe' circuits? Op de nieuwe kalender zullen het Circuit Paul Ricard in Frankrijk en het Hockenheim circuit in Duitsland terugkeren. Uit het antwoord van Ricciardo blijkt dat hij één circuit niet per se terug hoefde te zien...

"Paul Ricard ik al op gereden, met de Renault World Series. Wat moet ik er van zeggen... Het ligt lekker dicht bij Monaco, dus dat is handig", begint Ricciardo. "Hockenheim vind ik wel tof, dat is een goed circuit. Ik ben blij dat die terug op de kalender is", aldus de Red Bull-coureur.

Dan even terugkijken op de winterperiode. Ricciardo heeft die vooral doorgebracht in Australië, dus is hij al enige tijd niet meer samen geweest met Max Verstappen. Mist hij iets, als de Nederlander niet aanwezig is?

"Ik mis het competitief zijn. Met mijn vrienden ben ik dat niet echt meer, die tijd ben ik voorbij, mede doordat mijn baan dat juist heel erg is. Door Max zijn competitiviteit, blijf ik zelf ook echt scherp", laat Ricciardo weten.

Als afsluiter, waar kijkt Ricciardo het meest naar uit in het nieuwe seizoen? "Op de baan kijk ik het meest uit naar de zondagen. Gewoon het racen met je concurrenten. Ik was eerst wat chaotisch tijdens raceweekenden, maar tegenwoordig kan ik gewoon mijn taak uitvoeren, zonder al te veel afgeleid te worden", sloot Ricciardo af.

Reacties