'Streamingsdienst Formule 1 gaat 8 dollar per maand kosten'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Afgelopen maand werd bekend dat Liberty Media een streamingsdienst aan het ontwikkelen was voor de Formule 1. De Britse website Pitpass.com heeft vanuit bronnen te horen gekregen dat het platform acht dollar per maand gaat kosten.

Commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, liet eerder al weten dat er een streamingsdienst aan zat te komen. Volgens de Amerikaan verliest Liberty Media op dit moment alleen maar geld, omdat de content nergens open is voor fans.

Bratches liet toen weten dat er een gratis versie zou komen en een betaald gedeelte. In dit betaalde gedeelte zou er live content te zien zijn als de race, interviews en zelf te kiezen camera standpunten. 

Morgan Stanley, een Amerikaanse bank, heeft in een rapport te kennen gegeven wat de streamingsdienst per maand zou gaan kosten. Ook heeft de financiële dienstverlener haar analisten aan het werk gezet, om te voorspellen wat het effect van de dienst gaat zijn.

Uit het rapport blijkt dat de streamingsdienst $7.99 per maand moet gaan kosten. Dit is omgerekend €6,50. Met dat bedrag zou je dan de volledige toegang hebben tot de complete dienst. Volgens Morgan Stanley zal het niet gelijk aanslaan bij de Formule 1-fans.

De bank verwacht dat er in het eerste jaar ongeveer 104.000 mensen zich een account zullen aanschaffen. Dit komt dan uit op een omzet in het eerste jaar van zes miljoen euro. Volgens Morgan Stanley duurt het ongeveer zeven jaar voordat er een miljoen mensen zich hebben aangemeld voor de streamingsdienst.

Reacties