Daniel Ricciardo: 'Betrouwbaarheid motor is nu al beter dan vorig seizoen'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kijkt erg optimistisch richting het aankomende seizoen. De Australiër laat weten dat de ontwikkeling van de Renault-motor er goed voorstaat, net als de simulatortesten.

In gesprek met The West Australian laat Ricciardo weten dat de Renault-motor zich al beter presenteert, dan dat het het gehele vorige seizoen gedaan heeft. Hiermee bevestigt de teamgenoot van Verstappen het verhaal van McLaren-baas Zak Brown.

"Wat betreft de betrouwbaarheid van onze motor, lijken we er nu al beter voor te staan dan dat we in 2017 deden", zo begint de 28-jarige Ricciardo. "En dan hebben we ook nog eens een week of zes te gaan voordat de eerste race plaatsvind. Niet alleen op motorgebied gaan we goed, ook aerodynamisch gezien lijken we de juiste koers te bevaren", zo klinkt het veelbelovend.

Geen wonder dat Ricciardo niet meer kan wachten op de eerste race van het seizoen. De Australiër wil zijn thuispubliek een betere show geven dan dat hij vorig jaar toe in staat was: "Als de auto zo presteert zoals hij doet in de simulator, dan zouden we in Melbourne toch minimaal een podium moeten scoren", aldus 'Danny Ric'.

Naast het enthousiasme voor de nieuwe Red Bull-Bolide, die op 19 februari wordt onthuld, is Ricciardo ook erg benieuwd naar de strijd met Max Verstappen. Is de Nederlander weer beter geworden over de winterperiode? "Ik kijk er erg naar uit om te strijden met Max. Er zijn geen vraagtekens meer. We weten wat we aan elkaar hebben en als iemand de één verslaat, zal het worden uitgelegd als een erg sterk resultaat", zo sloot Ricciardo af.

Mocht de RB14 serieus beter zijn dan vorig jaar, dan kan het goed zo zijn dan Ricciardo al ná de Grand Prix van Australië zijn contract verlengd bij Red Bull. Ricciardo heeft maandag aangegeven niet al te lang te willen wachten met het bekendmaken van zijn toekomstplannen.

Reacties