Autobahn
Nee, niet die Autobahn...

Autobahn stort in

De Duitsers worden in het buitenland vaak geroemd om hun ingenieurskennis, maar we adviseren de dwepers even de Noord-Duitse Autobahn 20 bij het plaatsje Tribsees te mijden, om een deceptie in hun verwachtingenpatroon te voorkomen.

Niemand is onfeilbaar, ook de zo onkreukbaar geachte Duitsers. Wie het gestuntel rondom de Berlijnse schandvlek luchthaven (of de instortende spoortunnel bij Baden-Baden, waardoor op een essentieel traject zeven weken lang geen enkele trein kon rijden) een beetje heeft gevolgd, die wist dit al, maar deze verkruimelende Autobahn is minstens net zo pijnlijk. Het stukje A20 ligt in het dunbevolkte noorden, op zo'n 250 kilometer van Berlijn, aan een belangrijke verkeersader richting de Oostzee. De snelweg werd pas in 2005 aangelegd, maar we mogen wel stellen dat iemand heeft zitten te snurken. 

De A20 leidt de automobilist in feite over een groot moeras, bij de bouw ervan was het een prioriteit om 'zo min mogelijk in de natuur in te grijpen'. Mede hierom is het stuk Autobahn in het moeraslandschap op tienduizenden dunne betonnen palen (met een diameter van 18 tot 22 cm) geplaatst. Critici vermoeden volgens lokale media dat al deze dunne zuiltjes als zoute stengels geknapt zijn, waardoor de volledige fundering van de snelweg gecompromitteerd is.

China aan de Oostzee

Het resultaat: over een lengte van bijna 100 meter is bijna de volledige snelweg weg, het herstel neemt minstens drie jaar in beslag. Dat laatste is dan weer een afwijking op de Chinese toestanden: bij de Chinezen was dit ook gebeurd, maar die hadden het gewoon in een weekje weer dichtgegooid. We willen niet zo ver gaan door te zeggen dat de milieubeweging debet is aan deze instorting (het lijkt eerder een staaltje slechte wapening), maar we moeten de feiten wel onder ogen zien. In het oude Oost-Duitsland waren er gewoon heel rücksichtlos kilometers aan betonplaten in het moeras geknikkerd. Ook niet ideaal, maar het had wel gehouden.

De foto's dateren van oktober 2017, sinds deze tijd is de snelweg al in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de volledige rijbaan in de andere richting ook ingestort, zoals te zien is op onderstaande video:

Reacties

The2Amendment 13-02-18 | 09:25

Tja, als je voorbij Arnhem de A12 volgt Duitsland in weet je dat je NL verlaten hebt op het moment dat het asfalt verdwijnt en de betonplaat verschijnt. Duitsland heeft prachtige snelwegen. Vooral aan de oostkant, want daar is de afgelopen 25 jaar voor tientallen miljarden aan geld gespendeerd terwijl het westelijke deel slechts minimaal onderhoud heeft gehad. En daar plukken ze nu de zure vruchten van. Zelfs de kwaliteit van de nieuwe wegen in het oosten van Duitsland is treurig (want aangelegd door lokale medewerkers die gewend waren oostblok-kwaliteit op te leveren).

GifKikkert 13-02-18 | 09:51

Als je eens echt wil lachen over Duitse planning, ingenieurskennis en gründlichkeit dan moet je eens googelen op "Flughaven Berlin Brandenburg".

Hemmenaar7 13-02-18 | 11:14

3 jaar herstel, en die spoortunnel 7 weken? De wegwerkers werken waarschijnlijk weer alleen op kantoortijden als de overlast maximaal is? Mann Mann Mann

Flow82 13-02-18 | 11:15

De Duitse autobahn valt al jaren vies tegen. Je mag al lang niet meer overal zo hard als je kan en om de honderd meter wegwerkzaamheden helpt ook niet erg mee. Waarbij je dan van geluk mag spreken dat je tegenligger niet vol op je knalt. Want man man man wat een ellende hoe ze daar de weg inrichten wanneer ze aan de weg werken. Nee das war einmal. Nu is het wir schaffen das wat de klok slaat en de belastingcenten opeist...

Bytemaster 13-02-18 | 11:55

Tot een jaar of 20 geleden waren de Duitse autobanen een voorbeeld voor ieder ontwikkeld land. Daarna is verval en achterstallig onderhoud ontstaan. Nederland en Frankrijk hebben inmiddels een veel mooier autobanennet.

Somsbestgenuanceerd 13-02-18 | 12:57

autobanen, dat is de werkgelegenheid?

FW Ta-183 Huckebein 13-02-18 | 12:51

ach ja, Deutsche Autobahnen....
* vaak beton zodat als het regent je alle kanten op glijdt.... en door opspattend water zie je ook al niets meer (leve het ZOAB!)
* wegwerkers zijn ambtenaren dus wordt er alleen op werkdagen overdag op kantoortijden gewerkt
* iets dat hier max een week kost (en dan alleen 's nachts plus weekend) kost in Duitsland 6 maanden en natuurlijk moet de hele rijrichting afgezet worden en moet alles over 4 smalle strookjes aan de andere kant (files en kop-staart botsingen met LKW als duwende auto voorgeprogrammeerd)
* strooien bij sneeuw? kennen de Duitsers nog niet (kan iemand ze het ooit eens uitleggen?!)

Alexander des Burgus 13-02-18 | 13:18

Beton maakt veel kabaal en laat veel water op het wegdek liggen. Echter heeft beton naar mijn weten de laagste rolweerstand onder de wegdekken. In een groot land als Duitsland snap ik dat wel. Het rijdt wel lekker dat ZOAB, maar daar betaal je wel voor aan de pomp. Wegwerkers mogen inderdaad wat harder werken in Duitsland. Zo lastig lijkt het me niet om gemotiveerde onderaannemers het wegonderhoud te laten doen.

Reageer