Autobahn

VIDEO. Dragracemevrouw crasht hard

De start van de race van Brittany Force was goed, maar vlak daarna gaat het mis, ze verliest controle over haar Top Fuel-dragracer. Beide racers op de baan hebben daarbij mazzel dat de auto in de andere baan belabberd wegreed, waardoor ze elkaar missen.

Brittany Force is het bewijs dat vrouwen meer kunnen dan alleen grid girl zijn. Goed, hier gaat het even fout, maar ze is toch echt regerend NHRA Top Fuel-kampioen. Vlak na de start beginnen de achterwielen uit te breken onder de druk van de 11.000 pk (!) uit de motor van het sprintmonster. De wagen begint over de baan te schuiven, waar door een speling van het lot geen concurrent rijdt. Juist die Terry Haddock, had een probleem met de grip bij het wegkomen. Daardoor ligt hij nog ver achter als Brittany zijn baan in komt rijden en tegen de kant klapt, waarna het geheel weer onbestuurd terugstuitert naar de andere baan. Gelukkig loopt Brittany's 'Richard Hammondje' redelijk goed af, ze wordt toch voor de zekerheid een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Social

Reacties

hangtiet met knoop 12-02-18 | 21:21

Ligt het aan mij of zien deze dingen gewoon heel instabiel uit - gezien de kracht die er op gezet wordt. Het lijken aan de voorkant gewoon wieltjes van een winkelwagen. En iedereen weet hoe goed die sturen...

jarno1975 12-02-18 | 21:44

Je hoeft ook niet te sturen, het is een rechte baan ;) Daarbij denk ik dat met 11000pk op de achterwielen je maar weinig kan bij sturen.

The2Amendment 13-02-18 | 07:11

Nooit geweten dat er een aparte competitie dragracen voor vrouwen is. Op zich voor de dames wel goed dat er niet achteruit geparkeerd hoeft te worden, anders zou het gaan vervelen. Hard recht vooruit, zonder bochten, dat zou in principe te doen moeten zijn voor de dames :-)

Wim-Heitinga 13-02-18 | 10:31

Lame.. Overigens is er geen aparte competitie voor vrouwen. Haar tegenstander was een vent.

CamaroHans 13-02-18 | 12:25

Dames doen het zeer goed in Top Fuel, waar reactietijd alles is. Andere dame: jalopnik.com/how-to-crush-a-record-in...

CamaroHans 13-02-18 | 13:09

Je moet ervan houden natuurlijk, maar een Top Fuel dragster is een bijzonder indrukwekkende machine. Ik ben een paar keer naar Santa Pod (Engeland) geweest en het geweld tijdens de start is met geen pen te beschrijven. Paar leuke feitjes: www.theburningplatform.com/2016/01/15...

Reageer