Autobahn

Renault: 'wij rijden tot 2019 achter Red Bull aan'

Dit gaat niet het jaar worden waarin Red Bull Racing en McLaren bang hoeven te zijn voor concurrentie van Renault. Althans dat is wat teambaas Cyril Abiteboul vertelt over de kansen van zijn team. De technische achterstand is volgens hem nog te groot.

Sinds Renault in 2016 weer zelf aan de Formule 1 meedoet is het team bezig met een stijgende lijn. In het eerste jaar reden ze nog met een verder ontwikkelde versie van het Lotus-chassis, maar in 2017 reden ze al met hun zelfbedachte auto. De resultaten stijgen gedurende de seizoenen gestaag door. Cyril Abiteboul probeert zijn team echter alvast in een underdogpositie te schuiven door te stellen dat 2018 niet het seizoen van Renault gaat worden.

We hoeven niet meteen in paniek te raken dat hij de motor (waar ook Red Bull Racing en McLaren mee rijden) nu al afschrijft, hij doelt op het chassis. De twee klantenteams hebben veel meer ervaring en hebben volgens de Fransman veel betere kaarten in handen om een succesvol seizoen te rijden met de Renaultmotoren. Tegen Autosport zei hij: "We know we have a substantial deficit to Red Bull in terms of chassis - in terms of aerodynamics and mechanical platform."

Over de toekomstige auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo heeft de teambaas zijn mening al klaar: "We know Red Bull very well and that's a fantastic benchmark. I think they have one of the best chassis if not the best chassis out there right now - we'll see what they come up with." Bij de McLaren van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne houdt hij nog een slag om de arm: "McLaren is a bit more of an unknown for us, because they had a different chassis and a different engine, different drivers, so it's very difficult to compare. It will be an interesting benchmark."

Abiteboul wil zich nog niet vastleggen aan een voorspelling voor de eindklassering van het team na het komende seizoen, maar hij zegt eigenlijk al genoeg: Renault gaat niet voor Red Bull en McLaren eindigen. "I think it's not before 2019 that we can be in a position to fully match them, even if I would like to see a very small gap between us and them in the process this year." Sowieso is het de vraag in hoeverre Red Bull nog een relevante benchmark voor Renault is in 2019: de Fransen lijken immers niet van plan om het team van Max Verstappen van motoren te voorzien na dit seizoen.

Reacties

The2Amendment 12-02-18 | 15:40

Volslagen onzin van onze Franse vrienden. Ze rijden helemaal niet achter Mercedes aan. Want dat zou betekenen dat hun motoren hun werk naar behoren doen. En als er iets is dat de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden is dat de motoren van Renault helemaal niet doen wat ze moeten doen. Want ze gaan stuk. Keer op keer op keer. Dus rijden ze niet achter Mercedes aan. Maar staan ze voornamelijk in of naast de baan te wachten op een takelwagen.

Psycho Daddy 12-02-18 | 15:45

Enig idee hoe vaak Max precies met motorproblemen is uitgevallen afgelopen jaar?

DrommelseKlootviool 12-02-18 | 16:05

In 2019 rijden ze achter Mercedes aan. Die achter Red Bull aanrijden.

CamaroHans 12-02-18 | 16:17

Ook in de F1 geldt: Behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

The2Amendment 13-02-18 | 08:36

@Psycho Daddy: Dat is niet echt relevant. De juiste vraag zou zijn hoe vaak F1 auto's met een Renault motor zijn uitgevallen. Het gaat niet over Red Bull of Max, het gaat over Renault.

Atlantis-95 12-02-18 | 17:01

Ook zo'n lekkere bullshit zin:
(...)In het eerste jaar reden ze nog met een verder ontwikkelde versie van het Lotus-chassis, maar in 2017 reden ze al met hun zelfbedachte auto. De resultaten stijgen gedurende de seizoenen gestaag door. (...)
Vorig seizoen zijn regelwijzigingen voor het chassis doorgevoerd waar elk team mee heeft te maken. Lijkt me dat je qua aerodynamica kunt afkijken van concurrenten en op chassis gebied is zo ongeveer alles al geprobeerd en gesimuleerd en zou ik verwachten dat coureurs en engineers voldoende kennis in huis moeten hebben. Althans niet dat die gap nog zo groot is. Want dat betekent dat het 2019 ook niet worden met de huidige werknemers. Maar ja, het is Renault = Frans en echt samenwerken bij die Fransen is soms een dingetje.

The2Amendment 13-02-18 | 08:44

In Mexico vielen bijvoorbeeld van de 6 auto's met een Renault motor er 4 uit wegens motorproblemen. Ik gok dat er toch zeker 30 keer een renault motor mee is uitgescheden tijdens een f1 wedstrijd in 2017

Reageer