Ricciardo over eventuele contractverlening: 'Heb één of twee races de tijd nodig'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Is Daniel Ricciardo volgend jaar nog steeds de teamgenoot van Max Verstappen? Als het aan Max zelf ligt wel, maar dit alles hangt af van het feit of Red Bull dit jaar competitief is in de Formule 1.

Ricciardo, wiens contract afloopt aan het einde van dit jaar, heeft al vaker aangegeven te willen wachten tot hij een goed beeld heeft van de RB14. Als Red Bull in 2018 mee kan strijden om de titel, of minimaal een aantal races kan winnen, is het voor Ricciardo geen vraag of hij betekent. 

De Australiër heeft al aangegeven het liefst te willen blijven bij het Oostenrijkse team, maar dan moet hij wel kans maken om een titel binnen te slepen. Ricciardo heeft in een gesprek met RACER aangegeven dat hij niet al te lang zal wachten voor hij bekend maakt wat hij na dit jaar gaat doen.

Net als Max Verstappen, weet Ricciardo al vrij snel of de auto goed genoeg is in 2018, of niet: "Ik heb al met Red Bull gesproken, en ik heb ze laten weten dat ik niet al te lang zal wachten om een beslissing te nemen. Ik wil niet degene zijn die iedereen laat wachten. Ik zal hoogstwaarschijnlijk de testdagen en één of twee races afwachten, om te zien waar we staan", zo laat 'Danny Ric' weten.

Daniel weet dat de hele Formule 1-wereld meekijkt, wanneer hij een beslissing gaat maken. Volgens Ricciardo zelf heeft dit maar één reden: "Als Max nog niet had bijgetekend, dan zou ik nu niet zo in de schijnwerpers staan. Ik denk dat ik rond maart of april weet wat ik in 2019 ga doen", zo sloot de teamgenoot van Verstappen af.

Reacties