Ricciardo: 'Max en ik pushen elkaars grenzen tot een hoger niveau'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Dat Daniel Ricciardo blij is met Max Verstappen als teamgenoot, is al langer bekend. De twee kunnen erg goed met elkaar opschieten naast de baan, maar de Australiër geeft aan dat ze op de baan ook erg veel aan elkaar hebben.

Volgens Ricciardo nemen hijzelf en Max Verstappen de hashtag #Keeppushing wel erg serieus. De 28-jarige Red Bull-coureur is namelijk van mening dat ze elkaar telkens naar een hoger niveau tillen, waardoor Verstappen automatisch de beste teamgenoot is geworden voor 'Danny Ric'.

Tegenover Autosport laat de in Perth geboren Ricciardo weten dat hij en Verstappen elkaars grenzen opzoeken, in de goede zin: "Hij heeft me enorm gepusht. Dan is het voor mij taak om erachter te komen waar mijn grens ligt en om te kijken wat ik moet doen om een perfect rondje neer te zetten. Er waren momenten afgelopen seizoen dat ik daar té hard naar op zoek was", zo begint Ricciardo.

Maar niet alleen Verstappen zoekt de grens op van Ricciardo, ook andersom is dat het geval. Hierdoor weten de twee rijders zich iedere race te verbeteren. Iets wat de Australiër als erg fijn ervaart: "Het helpt ons beide onze grenzen opzoeken en dat is beter dan een teamgenoot te hebben die je elk weekend met de vingers in de neus verslaat", zo sloot Ricciardo af.

Reacties