Max trots op zichzelf: 'Heb al mijn teamgenoten verslagen'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen is pas 20 jaar, maar heeft al meer dan genoeg ervaring in de racewereld. Meerdere teamgenoten hebben het Verstappen al lastig proberen te maken, maar volgens de Limburger zelf heeft er geen één hem kunnen verslaan.

In gesprek met Autosport laat Verstappen weten dat hij wel zijn teamgenoten verslaat, maar daar niet al te veel bij stilstaat. Hij wil zich vooral op zichzelf concentreren. Maar ondanks dat, is hij wel trots dat hij nog geen oppermachtige tegenstander gehad heeft.

"Ik heb tot nu toe al mijn teamgenoten weten te verslaan. Dat was niet altijd even goed terug te zien in de WK-stand, vooral vanwege domme pech, maar over het algemeen ben ik de snellere coureur."

Ook Daniel Ricciardo, die in de twee jaar dat hij teamgenoot is van Verstappen beide keren in de WK-stand hoger is geëindigd, was volgens Max niet in staat om hem te verslaan. Volgens de 20-jarige Red Bull-coureur komt dit vooral door het feit dat hij steeds meer ervaring krijgt: "Persoonlijk denk ik dat ik doordat ik meer ervaring heb gekregen, het voor Daniel lastiger is geworden om dicht bij mij in de buurt te komen", aldus Max.

Ricciardo zelf heeft ook erkent dat Max steeds beter wordt, naarmate hij meer ervaring krijgt in de Formule 1. Onlangs liet de Australiër nog weten dat Verstappen de eerste teamgenoot is die hem echt uit kan dagen, beter nog dan Sebastian Vettel. 

Maar ondanks dat alles, kijkt Verstappen daar liever niet naar. Tijdens het seizoen kijkt hij alleen naar zichzelf om zich te verbeteren. Dat is hoe de Nederlander het altijd gedaan heeft: "Ik focus me altijd alleen op mezelf en probeer om mezelf te verbeteren. Ik heb nooit gekeken naar andere coureurs. Je kan wel kijken naar wat zij doen, maar uiteindelijk zijn het verschillende personen. Je moet je daarom alleen op jezelf richten en kijken wat jij kan verbeteren", zo sloot Verstappen af.

Reacties