Autobahn

Huhwat? F1-baas Carey helemaal niet blij met pitspoesverbod

Een opmerkelijk geluid uit de hoogste echelons van de F1-organisatie. Een week na het heftig bekritiseerde besluit om de grid girls per direct van de grid te bonjouren, laat opperbaas Chase Carey weten het hier persoonlijk niet mee eens te zijn.

De besnorde Amerikaan doet zijn opmerkelijke uitspraken in een interview met het Duitse Sport Bild:

"Deze reactie hadden we verwacht. Ik respecteer dat vooral de fans die hiermee zijn opgegroeid, moeite hebben met de beslissing. Als het alleen aan mij had gelegen: ook ik was fan van de grid girls, en ik weet ook dat veel vrouwen hun vak vol trots uitoefenden."

Let wel: hij zegt niet letterlijk 'ik had ze er niet uitgeknikkerd', zo slim is hij wel in zijn bewoordingen. Maar de strekking van zijn uitspraken is helder: voor mij waren pitspoezen niet iets dat hoog op de lijst stond van dingen die stante pede geruimd moeten worden. Wie tussen de regels doorleest kan concluderen dat de pressie dus ergens anders zat. Wellicht bij een paar organiserende Arabische landen? Dat lijkt ons niet, wie de afgelopen jaren naar de programma's rondom bijvoorbeeld Abu Dhabi keek, zag dat daar nog steeds volop vrouwen te zien waren, die er allemaal geheel cultuurconform keurig verzorgd uitzagen. De organisatoren van die races als vrouwenhaters bestempelen is dus regelrechte onzin.

Daarnaast is Liberty Media een Amerikaanse organisatie, en ook al worden Amerikanen soms als preuts bestempeld, wars van vrouwelijk schoon zijn ze ab-so-luut niet. Kijk maar naar de laatste race in Austin: volop cheerleaders, mooie meiden in korte truitjes, the whole shebang

Wie gooide de grid girls onder de bus?

Nu we dit allemaal in ogenschouw nemen, wordt het alleen maar een groter enigma waarom we plotseling hals over kop mooie vrouwen van de grid richting de pitspoezenboot moeten verbannen, en gaan vervangen door kindslaven. Wie haalde uiteindelijk de trekker over? De gebruikelijke 0,01% van de bevolking, die totaal niet representatief is voor de vox populi, maar door haar hysterische en volstrekt irrationele geschreeuw wel voor elkaar krijgt dat diverse organisaties hun oren naar ze laten hangen?

Carey, in de eerste plaats een zakenman die er voor moet zorgen dat er geld binnenkomt, zegt: "het gaat om de toekomst van de sport. En waneer er een bepalende clientèle is die meent dat grid girls niet meer in deze wereld passen, dan moeten we hier de ogen voor openhouden. Voor velen was het concept weliswaar ok, maar niet meer dan dat. Des te belangrijker werden de stemmen die opgingen, dat de inzet van grid girls een verouderde traditie is." 

Vervolgens komt er een obligaat riedeltje 'de wereld draait door, we moeten niet krampachtig in het verleden blijven hangen, vooruitgang, yada yada.' Om toch nog positief af te sluiten: "het betekent niet dat er geen mooie meisjes meer bij de races zijn. Glamour en knappe vrouwen zullen altijd bij de F1 horen, dat kan ik beloven.

En zo heeft de ouwe glijer mooi beide kampen ingepalmd: een luisterend oor en sympathie voor de grote groep fans en betrokkenen die moeite hebben met het nieuwe verbod, maar ondertussen in daden een bevrediging van het kamp aan de andere kant. Wat Carey met zijn gladde babbels vooral niet doet, is de vraag in de kop beantwoorden. Het blijft bij vaagheden, waardoor de organisatie zich mooi achter het nietszeggende 'steeds luider opgaande stemmen' kan verschuilen. Enfin, we sluiten af met een paar mooie foto's van grid girls, allemaal genomen rondom de GP van Amerika, het thuisland van de organisatie die er een grote streep door zette. Weten we ook wat we de komende jaren missen. Serieus mensen, wát is hier in hemelsnaam mis mee?!

Reacties

Man-Van-De-Rekening 09-02-18 | 16:46

Links maakt meer kapot dan je lief is. Stop er mee. Leg de gelofte af; nooit meer links.

franklinspijker 09-02-18 | 19:56

Wat heeft links hier nou mee te maken. Zo'n domme opmerking. Het zijn puur doorgeslagen sjw-volk die zich eerder aan een neoliberale beweging aansluiten dan 'links'. Die term is gewoon een te brede veeg over een groep waarvan een groot deel dit niet representeert. Kijk maar eens naar de achterlijke wetsvoorstellen van Trudeau, die zijn anti-links.

Man-Van-De-Rekening 09-02-18 | 21:50

sjw-volk gedijt, wordt gevoed en gekweekt in de gelederen van de linkse kerk. Nooit meer PvdA, SP, D66, GL. Basta!

adjudant 10-02-18 | 03:53

ook geen VVD,CDA,CU,PVV,FvD, geeft de stem van het volk aan GeenStijl zij maken van NL en muppet show

fackme2 10-02-18 | 11:20

FvD, gaat komen vriend, let maar op, mensen zijn het linkse geflauwekul beu

Pierre Tombal 11-02-18 | 16:08

@franklinspijker Mensen die iets willen veranderen en daarbij als argument aanhalen dat dit ten behoeve van meer gelijkheid en een betere wereld zou zijn, noemen zichzelf links omdat zij denken dat deze historische verwijzing hun argumentatie meer gewicht geeft. Het idee dat links goed zou zijn en rechts fout is ondertussen echter dusdanig uitgemolken dat weinigen daar nog in geloven.

DrommelseKlootviool 09-02-18 | 16:48

Voor de mensen die het nog niet door hebben.. het was oorlog tussen de mannen en de vrouwen. Die oorlog is een jaar of 70 geleden - terecht - begonnen, en is gewonnen door de vrouwen. Helaas, zoals je altijd ziet als een onderdrukt volk in een opstand wint van de onderdrukkers, komt er daarna de periode waarin de onderdrukten de onderdrukkers worden.

Vrouwen mogen alles, mannen niets. Je mag als vrouw met een kurk in je aars de straat op, als dan een man naar je kijkt, moeten z'n ballen er af. Iets met een balans die kilometers is doorgeslagen.

loze stijl 09-02-18 | 17:37

Zie je wel dat NL maar een klein rotlandje is? Alleen op de postzegel aan de noord-zee is bijkans een burgeroorlog gaande om zwarte Piet, verder nergens ( zelfs niet op 'onze' eilanden in het Caribisch gebied.)
Nu is er een nieuwe F-1 directie, worden de pitspoezen gejorist en de hele F-1 minnende wereld staat in brand. Het kan verkeren..

Blubberbazooka 09-02-18 | 19:56

Gelukkig hebben we de foto's nog.

Juul Tankuul 09-02-18 | 20:11

iig niet rasjischtisch!!! ik zie hele mooie bl... witte vrouwen, donkere en aziatische...

Beffel0Bill 09-02-18 | 21:04

Leuke plaatjes

me_paranoia 09-02-18 | 22:11

Ach als ze het nu gewoon eerlijk verdelen qua mannen/ vrouwenratio stoppen ze toch gewoon een paar dames in het kader van gelijke kansen achter het stuur voor in de rij bij de start, dat geeft gelijk weer een geweldig nieuw element in het spel

who cares? 10-02-18 | 00:48

Briljant plan! Gaat sowieso gebeuren want gelijke kansen, transgender of twee en gegarandeerd iedere keer pracht-crashes; kijkcijfers als nooit tevoren!

TP 1984 09-02-18 | 22:40

Ja pitspoezen inderdaad achterhaald. (Want???? hoezo achterhaald?)

We maken er gewoon gridkippen van. En dan geen latex of andere pakjes aan maar gewoon bodypaint in de kleuren van het team

Mather 10-02-18 | 00:40

Jammer hoor, maar niet echt heel boeiend verder, zolang we maar racen.

warmeballen 10-02-18 | 03:45

En hoe waren ze dat van plan te gaan doen met die kinderen bij avondraces?
Kinderen mogen 's avonds helemaal niet werken....

Vogelbeest 10-02-18 | 07:41

Dus zoals tegenwoordig overal krijgt een paar % schreeuwers gelijk, wat de grote meerderheid er van vindt doet er niet meer toe.
Schijndemocratie. Overal.

Reageer