Autobahn

Snelste Audi RS6 (705 pk) heeft de allerlangste naam

ABT tunet niet alleen Audi's nadat ze de fabriek verlaten, soms mogen ze de auto's al behandelen voordat ze naar buiten worden gerold. De RS6 Avant Performance Nogaro Edition, heeft niet alleen de langste naam, maar heeft met 705 pk ook de meeste punch.

De ene na de andere Audi met ABT superkrachten vliegt ons de laatste dagen om de oren. De tuners hadden een versie van de RS6 bedacht die ze in een oplage van vijftig stuks gingen maken. De naam werd RS6-R. Blijkbaar wilde Ingolstadt het feestje zelf ook meevieren, want ze belden ABT op om nog honderdvijftig officiële fabrieksgetunede versies te maken. 

Die laatste hondervijftig RS6'en worden de RS6 Avant Performance Nogaro Edition genoemd. Dankzij de 705 pk en 880 Nm die ABT uit het blok weet te trekken zijn de prestaties ook idioot hoog. Reken maar na: dat zijn honderd paarden meer dan normaal uit de 4,0 liter V8 komen. De topsnelheid van de superstation ligt nu op 320 kilometer per uur. Met zijn blauwe exterieur en alle zwarte details brengt de auto een ode aan zijn verre voorouder de RS2 uit 1994: de kleur van de RS2 (en deze hommage) heet Nogaro Blue. De zwarte glimmende wielen maken het uiterlijke feest af. Voor de akoestiek zorgt een titanium uitlaatsysteem dan voor een machtige V8-grom zorgt.

Het jammere van de hele auto is dat hij alleen in Duitsland verkocht wordt. Het heeft dus geen zin om met je creditcard op zak naar de Audidealer te rennen; die zal je minimaal €124.200 (ex BPM) niet van je aannemen - of misschien wel, maar je krijgt de auto dan toch niet.