Autobahn

Engelse grid girl woedend over discriminatie door Formule 1

Gisteren werd bekend dat de rubberen-ruggengraten van oh jee als we maar niemand tegen de haren instrijken terwijl we CO2 de lucht inpompen, oftewel Formula One Management, om onduidelijke redenen grid girls hebben verboden. De dames zelf zijn not amused.

Na de eerste aankondiging een paar maanden terug dat Formula One Management twijfelde over het voortbestaan van de grid girl, sprong Nederlandse onderneemster, model en grid girl Seyda in de bres voor haar baan. Het mocht echter niet baten: de wereldvreemde Sean Bratches denkt echt dat hij de wereld gaat redden door geen vrouwen voor de auto's van coureurs (m/v) neer te zetten. Het is immers 'niet van deze tijd'. Wat er precies niet van deze tijd is aan mooie dames, dat vertelt hij er niet bij. Vanaf seizoen 2018 is het gedaan met de modellen op de startgrid.

Definitief

Nu het besluit genomen is, stapt Britse onderneemster en vijfvoudig grid girl Rebecca Cooper woedend naar voren. Ze is eigenaresse van een groot vuurwerk-bedrijf en ook gezegend met een goed stel genen, waardoor ze in een mooi jurkje voor auto's mag staan. Eh, mocht. 

Social

Ze is des duivels over de politieke correctheid die nu volledig uit de bocht aan het vliegen is. Bijzonder is het dat ze wordt terechtgewezen door allerlei leden van de partij Labour, die vinden dat ze maar een echte baan moet zoeken. Rebecca, die zoals gezegd eigenaar is van een goedlopend bedrijf kan de suggestie van de socialisten niet waarderen.

Social

Tiff Needell

Ook coureur Tiff Needell is niet te spreken over de koerswijziging. De Brit retweette een bericht van Julia Hartley-Brewer, maar haalde dat bericht snel weer offline. Hartley-Brewer is namelijk een alt-right haatheks, waar de presentator liever niet mee geassocieerd wil worden. Het punt van de rechtsmevrouw is echter wel valide: hoe kan het dat we ons tegenwoordig boos moeten maken over vrolijke dames (onderneemsters) die zich in mooie kleren laten fotograferen, terwijl niemand zich lijkt op te winden (excuus, mag opwinden) over het feit dat miljoenen vrouwen gedwongen worden om zich niet buiten te vertonen zonder tentconstructie om zich heen?

Sport

Het ultieme argument van de meeste Social Justice Warriors en Formula One Management is dat de grid girls feitelijk niets toevoegen aan het evenement. Ze hebben geen functie (volgens de boosmevrouwen (m/v/x). Wij hebben een nieuwflits voor die mensen (personen): een Formule 1-race start en finisht op exact dezelfde plek en daarom op zichzelf niet heel functioneel. Hetzelfde geldt voor een voetbalwedstrijd, en ook skiwedstrijden eindigen zelden in een supermarkt of op de plaats waar de kinderen op school worden afgezet. Als we op die weg gaan lopen kunnen we voortaan per loting beslissen wie er heeft gewonnen. Trouwens ook al zoiets oneerlijks, waarom zou de beste altijd moeten winnen? Kan dat voortaan niet de middelmatigste worden?

Ter afsluiting

Social

Foto boven: Rebecca Cooper.

Reacties

Harry Turtle 01-02-18 | 14:17

Welkom in de donkere eeuw van de tirannie van de gekwetse minderheid.

Veni-Vidi-Perdidi 01-02-18 | 14:23

Feminisme anno 2018: de feministen en SJW's bepalen welk werk andere vrouwen mogen doen, en welke kleding acceptabel is.

The Ugly 01-02-18 | 14:43

Op zich voegde het allemaal niet veel toe natuurlijk als je het mij vraagt, maar het probleem is de mensen die hierom vragen (waren die er trouwens?). Dat zijn over het algemeen vervelende mensen en die zullen ook nooit ophouden met vervelend zijn. Ik denk trouwens dat ze gewoon een excuus zochten om ermee op te houden. Bij andere sporten zie je het ook niet, misschien cheerleaders in Amerika.

BozeHenk 01-02-18 | 15:34 | 1

damn die June Tilbury is een zure ouwe heks

WatMoetJeNu 01-02-18 | 15:40

De foto boven haar Twitter gezien? Daar staat een man met een gestrekte rechterarm.....
Zullen we daar gekwetst over gaan doen :).

Zepstar91 01-02-18 | 15:39

Feminisme staat voor de vrijheid van vrouwen om keuzes te maken, ook als ze als uithangbord willen werken. Wat een domme trien die June van de Labour Party.

TP 1984 01-02-18 | 16:00

Die June Tilbury die snapt simpelweg niet dat

Auto's en pitspoezen gelijk staan aan BIER en tieten voor de meeste mannen.
Net als de meeste vrouwen niet zonder bijpassende schoenen kunnen onder hun na 180 winkels verder eindelijk compleet uitgezochte outfit..

Dat dus!

KermitDeFrigger 01-02-18 | 16:46

Het is ook wel heel erg vervelend als je zelf lelijk als de nacht bent, 100kg weegt, een schimmelende doos hebt, de hele dag zuur bent en ongesteld, en daar staat zo'n jong meisje met maatje 36 te shinen naast een auto. Dat je dat wil verbieden, snap ik dan wel.

Assistman 01-02-18 | 16:52 | 2

Ik ben 2 keer naar een F1 race gegaan en geen een keer gridgirl gezien. Ik zie het probleem echt niet in. Jullie paten alsof het het einde van de wereld is. Als je 10 min naar mooie vrouwen wilt kijken zijn daar wel andere wegen voor. Het levert niks op en het zorgt ervoor dat het merk F1, dat zich prijst om de technologie, achter blijft.

bigstone 01-02-18 | 17:54

Iedereen wordt van mooie vrouwen vrolijk, ik zie ze graag op het werk, op straat, in de vakantie. Altijd geeft het meerwaarde en is het leven minder saai. Daarom respecteer ik al deze dames met heel mijn hart. Behalve de oude zure heks June Tilbury

loze stijl 01-02-18 | 19:37

@ assistman: Had dan ook een ticket dichterbij start/finish of liever nog voor de paddock gekocht.
Dat deed ik altijd wel en smikkel, wat liepen er leuke snoetjes tussen.
Ik kom voor mijn werk o.a veel bij garages, autoschadeherstellers, loonwerkers en productiebedrijven en werkelijk in elke kantine hangen die oh zo vrouw onvriendelijke kalenders.
Bah, wat zijn wij mannen toch een nare wezens. Allemaal!
Vrouwelijk schoon hoort bij autosport zoals slagroom op de Irish coffee, satesaus bij de Indische maaltijd en warm water onder de douche.

Techtalent 01-02-18 | 20:07

Wanneer snappen mensen dat de vrijheid van meningsuiting niet betekend dat naar elke mening geluisterd hoeft te worden??!! Grid girls go!!!!

hetwerktniet 02-02-18 | 13:09

Geen probleem.Geen Girls geen race kijken.Boycot massaal F1 zonder Girls en we zullen zien.

Reageer