Autobahn

Het is zover: de hybride AMG-motor is hier

Na de G-Klasse heeft Mercedes nog meer nieuws vandaag. Dit keer komt het van de afdeling AMG en betreft het een nieuwe motor voor de CLS, de E-Klasse Coupé en Cabriolet. Een 53 AMG-editie van de 3,0 liter zes-in-lijn. Hij is (mild) hybride...

Mercedes leert erg veel van het hybridiseren van de motoren die ze in hun Formule 1-wagens gebruiken. Dat is heel mooi, maar het is ook erg jammer. De magistrale ongeblazen V8-kanonnen die AMG vroeger met veel trots presenteerde onder de noemer 55 AMG krijgen een (bijna) nummergenoot in de vorm van de 53 AMG. Die motor heeft echter geen V en ook geen acht cilinders. Het is een zes-in-lijn. Op zichzelf zijn zessen-in-lijn natuurlijk geweldig, maar toch. Deze drieliter zescilinder heeft niet alleen twinturbo op de uitlaatgassen zitten, er zit ook een elektrische compressor op. Om het geheel helemaal blasfemistisch te maken is de motor ook nog eens mild-hybride.

De startmotor dient tevens als oplaaddynamo voor het 48 Voltssysteem van de auto en kan 16 kW en 250 Nm koppel toevoegen als het even nodig is. Deze motoren zijn daarmee de eerste stap van AMG op het vlak van het hybridiseren van de line-up. Zucht. 

AMG geeft hoog op over de onmiddellijke kracht die beschikbaar is dankzij de dubbele elektrische hulp die de zes cilinders krijgen. Door het bijzetten van de startmotor en de elektrische compressor is het turbogat in de motor helemaal weggenomen.

Uiterlijk

De nieuwe AMG's met de 53-motor erin zijn te herkennen aan de radiatorgrille waarin twee horizontale lijnen lopen. Ja, die streepjes waren inderdaad voorheen exclusief voor de V8's van AMG. Ook in de voorbumper en luchtinlaten komen de twee horizontale chromen lijnen terug, terwijl achteraan vier pijpen naar buiten priemen.

Binnenin krijgen deze modellen als eerste het nieuwe AMG-stuur mee. Verder is er een complete AMG-saus over het interieur geschonken, waardoor het geheel er lekker sportief uitziet. 

CLS, E Coupé en Cabrio

De motor wordt nu geïntroduceerd in drie modellen, te weten de CLS, E Coupé en E Cabriolet. Het geheel is gekoppeld aan een automatische negenversnellingsbak die vanaf het stuur bediend kan worden met flippers. De motor, met 435 pk en 520 Nm, is in staat om de auto's in 4,4 seconden (E Coupé) of 4,5 seconden (E Cabrio en CLS) naar de honderd kilometer per uur te duwen. In alle drie de modellen ligt de top bij 250 kilometer per uur en het verbruik ligt bij 8,4 liter per 100 kilometer (CLS en E Coupé) of 8,5 liter per 100 kilometer (E Cabrio).

Ongetwijfeld zullen er nog meer auto's volgen waar de hybride zes in tevoorschijn gaat komen.

CLS 53 AMG

E 53 Coupé AMG

E 53 Cabriolet AMG

Reacties

KapiteinKlein 15-01-18 | 14:32

Was een kwestie van tijd, zonde.

bitflip 15-01-18 | 15:09 | 1

"Deze motoren zijn daarmee de eerste stap van AMG op het vlak van het hybridiseren van de line-up."

Anno 2018 je aandrijving nog hybridiseren.... dat kan ook alleen maar bij een luxemerk waar de ontwikkel- en productiekosten geen indruk maken op de kopers.

De andere vraag is natuurlijk, gezien er weinig nodig is qua accu omvang voor dit type aandrijving (m.a.w. dit konden ze 10-15 jaar terug ook doen), waarom komt AMG hier nu pas mee?! Turbogaten bestaan toch al decennia?! Niet veel voeling met bestuurders en des te meer met "vakpers"?

CamaroHans 15-01-18 | 16:40

Er zijn genoeg andere mogelijkheden om het turbogat te doen verdwijnen, die ook nog eens eenvoudiger zijn. Dit is echter de moderne manier, die ook nog eens ontzettend goed voor het milieu is. Daar kopen de mensen deze auto ook voornamelijk voor.

Klassenfeind 15-01-18 | 15:16

Lelijk dat geblindeerde achterraampje in die coupé.

Dennisisonfire 15-01-18 | 15:36

Eerst horen, dan een oordeel geven. Niets klinkt zo goed als een V8 AMG

edgar4633 15-01-18 | 16:13

Eerst wordt het in F1 getest, daarom nu beschikbaar voor limousines !
Heb een S550 , met enorm mooie koppelcurve ; en start met leeuwengeluid :-))
Ga voor de laatste die Cabrio, hoop dat hij wat minder BPM beurt als de nieuwe S500 cabrio; en ook beter voor het milieu.

Vedrano 15-01-18 | 16:27

Je kan gewoon popcorn en een stoeltje pakken en uren naar kijken... prachtig model :)

Gingersrule 15-01-18 | 17:27 | 2

een startmotor als generator.... was heel vroegah normaal op motorfietsen. Waarom in vredesnaam niet gewoon rechttoe rechtaan dieselectrische aandrijflijn? Met extra startmotor. Desnoods benzine-electrisch, mag ook maar minder rendabel. Gewoon Grote diesel met generator, 4 electromotoren en je rijd een perfecte EV met de mogelijkheid een reservetank in je bagageruimte te gooien. Alleen maar voordelen. Geen enorme batterij nodig. Vliegwiel erin om de accelaratie op te pikken en je rukt met een enorme SUV een Tesla er zo uit. En mocht de olie ooit opraken gewoon methaanhydraat met behulp van alternatieve energie omzetten in diesel. Hoef je de infrastructuur nergens aan te passen.
Het geluid van de reutelende V8 doe je gewoon via het interne geluidssysteem zoals nu al vaak wordt toegepast. Gegarandeerd dat je
Zelf krijg ik liever geen koppijn na 300 km teringherrie maar goed ieder zijn meug.

bitflip 15-01-18 | 17:53

"En mocht de olie ooit opraken gewoon methaanhydraat met behulp..."
Helaas, als de olie opraakt zijn we allemaal dood.

Count_Grishnackh 15-01-18 | 18:28

Methaanhydraat omzetten in diesel. En de uitlaatgassen omzetten in regenboogjes met behulp van madeliefjes. En toen kwam er een olifant met een hele lange snuit, en die blies dit verhaaltje uit.

Faecesbook 15-01-18 | 18:19

Mooi man. Verpak het in een E-klasse combi, lelijke badges eraf en een strikkie erom, en je hoort mij nooit meer klagen.

HdJ 15-01-18 | 19:59

Goh dat is rap, ruim 10 jaar na hybrid samenwerking met -jawohl- BMW wardsauto.com/news-analysis/bmw-daimle...

Reageer