Autobahn

Winst voor Trump: Marchionne verplaatst productie van Mexico naar VS

Fiat Chrysler Automobiles trekt een miljard dollar uit om een fabriek in Michigan klaar te maken voor de productie van de Ram heavy-duty. Die zware pick-ups worden nu nog in Mexico gebouwd in een redelijk nieuwe fabriek.

De plaats waar Dodge nu zijn Heavy Duty Ram bouwt werd pas in 1995 geopend en is dus voor autofabriek-begrippen nog splinternieuw. Toch wordt het gebouw nu afgedankt voor de productie van de Heavy Duty Ram. Allemaal de schuld van die vervelende Amerikaanse president The Donald Trump.

FCA-CEO Sergio Marchionne gaat niet zitten wachten totdat Trump de grenzen sluit voor in Mexico geproduceerde auto's, hij verplaatst de productie nu vast. De in Mexico gebouwde Heavy Duty Rams gaan bijna allemaal naar de VS, dus als Trump vreemde dingen doet, is er straks een probleem. De fabriek in Warren, Michigan gaat de Ram bouwen en zal straks werk bieden aan 2.500 medewerkers, terwijl de huidige productie verplaats wordt naar het nabijgelegen Sterling Heights. De operatie kost $1 miljard, maar daarvoor krijgt het bedrijf belastingvoordelen terug.

Ook de fabriek in het Mexicaanse Shithole Saltillo gaat niet verloren: daar komt de productie van een nieuwe 'truck' voor de rest van de wereld. Straks heeft iedereen gewonnen dankzij Trump, dat kan vast niet zijn bedoeling geweest zijn.

Reacties

i-Wonder 13-01-18 | 17:04

Nou, de productie in Mexico wordt niet vergroot. En daarmee verliezen de Mexicanen dus wel.

Swonchek 13-01-18 | 18:09

Leuk die pick up met die trailer. En dan te bedenken dat ze hier actually mee rond rijden... oja lets #MAGA

W_F 13-01-18 | 21:24

Subsidie op de Ram heavy-duty á half miljoen dollar per gecreëerde lopende-band-werk baan. Trump probeert de overschakeling op hernieuwbare energie te versnellen door alle olie binnen zijn ambtstermijn op te maken.

DanEngels 13-01-18 | 21:45

Wel een leuk setje zo. Nog eens wat anders dan wat we hier hebben.

mom van avezaath 13-01-18 | 23:27

W_F 13-01-18 | 21:24
Wat een ongelofelijke onzin, in de US rijden ze al jaren in die grote bakken. Je kan beter op de Tesla letten, iedereen moet en zal elektrisch gaan rijden, een failliete club is dit en wordt overeind gehouden door (milieu) subsidies. Waarom zou dat zijn? Geen mens kan zich zo'n dure en daarbij nog lelijke, bak veroorloven. Nu is het de bedoeling dat ze ook trucks gaan fabriceren, veel belangrijker uit te zoeken waarom dit allemaal is.

TuurlijkNiet 14-01-18 | 00:15

Hoe je het ook went of keer, Trump heeft in 1 jaar meer banen gecreeerd dan Obama in de voorgaande 8 jaren. FCA is nu het derde grote Amerikaanse automerk welke zijn productie in de VS vergroot, terwijl het al jaren juist productie verplaatst naar Mexico. Ford en GM hadden al kort na het dreigement van Trump om auto's welke in Mexico worden gebouwd maar worden verkocht aan Amerikaanse consumenten een stevige import belasting op te leggen..

Natuurlijk kun je het hebben over de subsidie welke FCA krijgt, maar feit is ook dat 2500 minder mensen een uitkering nodig hebben. Een een uitkering is nog altijd veel kostbaarder dan een subsidie. America first.. En omdat een baan veel beter betaald dan een uitkering in de VS, heeft dat ook een directe weerslag op de lokale economie en daardoor kunnen nog meer mensen worden aangenomen. Banen met banen creeeren heet dat..

adjudant 14-01-18 | 06:42

protectionisme dood elke investering op lange termijn, bedreigen en chanteren is ook geen verdienmodel wat exporteerbaar is, hoop dat de VS doorgaat met zich zelfs te isoleren en Trump nog jaren de clown mag spelen, de vermeende banen die Trump gecreëerd zal hebben zijn in welk land ? de VS is failliet met of zonder clown Trump.... veel zeepbellen.... veel believers.... weinig inhout,

lucasenjenniegoerree 14-01-18 | 09:25

adjudant 14-01-18 | 06:42
Merkwaardig dat juist jij het woord protectionisme in de mond neemt. Nog niet zolang geleden ging je nog vol op het orgel dat Nederlanders verraad aan de de EU deden door Amerikaanse en Aziatische auto's te kopen.

flatlander 14-01-18 | 18:04

Tuurlijkniet: je praat onzin. Want je raaskalt 100% feitenvrij. Ongeacht je politieke voorkeuren: Obama heeft élk jaar meer banen gecreeerd dan Trump in zijn eerste jaar. Feiten. Cijfers.

HerDietrich 14-01-18 | 07:37

@adjudant. Wat is dat voor iets, "weinig inhout"?

Reageer