Horner ziet 2018 somber in: 'Zullen weer een hoop gridstraffen uitgedeeld worden'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie
Feliciteer Max met een Like!

Christian Horner maakt zich druk om het feit dat er vanaf aankomend seizoen nog maar drie motoren per coureur gebruikt mogen worden, in één seizoen. De Brit vreest dat er ook in 2018 weer veel gridstraffen zullen volgen.

De FIA maakte onlangs bekend dat de regels omtrent de gridstraffen zullen veranderen in 2018. Dit om het voor de kijker wat makkelijker te maken. Toch is Red Bull-teambaas Christian Horner nog niet tevreden. De Brit verwacht dat er met drie motoren per seizoen, er meer gridstraffen gaan volgen, meer dan vorig seizoen.

In 2018 zal de Formule 1 21 circuits aandoen, met maar drie motorblokken. Dit betekent dat een gemiddelde krachtbron het zeven Grand Prix vol moet houden, voor het vervangen mag worden (zonder straf). Dit tegenover vijf races in 2017.

Volgens Horner is dat een onredelijke eis: "Er zullen weer veel gridstraffen uitgedeeld worden dit seizoen. Het zou verschrikkelijk zijn als de titelstrijd beslist wordt door gridstraffen. Het is een belachelijk idee om met drie motoren, eenentwintig races te rijden", zo begon de teambaas van Max Verstappen tegen ESPN.

Volgens de FIA en Mercedes is een dergelijke stap nodig (van vier naar drie motoren) om de kosten te drukken binnen de koningsklasse van de autosport. Dit is lulkoek volgens Horner: "In tegenstelling tot wat Toto Wolff en Niki Lauda zeiden dat een vierde motor duurder is, wordt de huidige situatie dat wel. De extra motoren zijn toch al aanwezig op een circuit het hele jaar lang. Meer races en minder motoren. Het zou een verschrikking zijn als de titelstrijd door zoiets beslist wordt", raast Horner door.

De Red Bull-topman wil graag weer terug naar het motorreglement van 2016, waar er nog vijf motoren in één seizoen gebruikt mochten worden. In dat jaar werden er overigens ook 21 races gereden: "We willen actie op de baan zien. Natuurlijk moet je naar de kosten kijken, maar vijf motoren dit seizoen lijkt mij niet meer dan logisch", zo sloot Horner af. 

Reacties