Liberty Media wil experimenteren met startopstelling

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

De Formule 1 heeft haar eigen gewoontes en regels, die al tientallen jaren van kracht zijn. In 2018 wil Liberty Media echter een paar van die gewoontes omgooien, waaronder de startopstelling.

Liberty Media is sinds het begin van 2017 de nieuwe eigenaar van de Formule 1 en het Amerikaanse bedrijf maakte gelijk al bekend grootse plannen te hebben met de autosport. Vorig jaar was daar nog niet veel van te zien, voor de tv-kijker, maar doet moet in 2018 gaan veranderen.

McLaren-baas Zak Brown heeft al aangegeven dat de Formule 1 er dit jaar helemaal anders uit gaan zien op tv. Volgens de Amerikaan wordt het "een compleet andere beleving. Maar niet alleen de tv-uitzendingen zullen veranderen.

Het Amerikaanse bedrijf gaat ook experimenteren met een alternatieve startopstelling. Het plan voor de nieuwe startgrid is dat er vier auto's vanaf de eerste startrij vertrekken. Dit maakte Pat Symonds bekend aan Autosport.com. Symonds is onderdeel van een specialisten team van sportief directeur Ross Brawn, die de ontwikkeling van de autosport moeten schetsen.

"We starten al jaren onder hetzelfde format. Vroeger was het anders. Er waren namelijk tijden dat er vier wagens vanaf de eerste startrij vertrokken. We onderzoeken nu wat er zou gebeuren als we dat weer zouden gaan doen. Het is alleen niet iets dat je makkelijk kan simuleren", zo liet Symonds weten.

Volgens de Brit worden de Esporters van de Formule 1, de proefpersonen die dit idee mogen uittestten en beoordelen: "We laten hun twintig races doen onder dat format. Het hoeven geen volledige races te zijn, aangezien we vooral geïnteresseerd zijn in de eerste drie ronden. Vervolgens kijken we wat er gebeurt. Zijn de eerste paar ronden veel spannender, of krijgen we een grote crash? Door vervolgens naar de statistieken te kijken kunnen we dit soort zaken veel beter begrijpen", zo sloot de voormalig technisch directeur van Williams F1 af.

Reacties