Autobahn

Rolls-Royce's mondiale verkopen duiken met 16 procent omlaag

Bij een fabrikant als Rolls-Royce draait alles om kwaliteit, en niet om kwantiteit, maar toch: in 2017 klapten de verkopen van het ultieme luxemerk flink ineen. Er werden honderden minder auto's uitgeleverd.

De teller van Rolls-Royce bleef aan het eind van het jaar staan op 3.362 afgeleverde luxesleeën, een afname van 16,2 procent ten opzichte van 2016, toen 4.011 auto's werden afgeleverd. We gingen even in de eigen databanken (die tot 2011 lopen) terug, en 3.362 is het laagste aantal dat we konden vinden.

Phantom

Een verklaring voor de terugloop is het feit dat de Phantom VII uit productie is gegaan. Afgelopen zomer werd de Phantom VIII gepresenteerd, waarvan de eerste leveringen dit jaar zullen plaatsvinden. Echter, de Phantom neemt maar een klein deel van de afzet in beslag, de Ghost en Wraith verkopen veel beter. Daarnaast is er ook nog de vrij nieuwe Dawn in het assortiment, waardoor de behaalde 3,3k toch wat schraal lijkt. Het is niet alsof de wereldeconomie niet groeide afgelopen jaar, en alle miljardairs werden een flink stuk rijker.

Rolls-Royce zelf maakt zich geen zorgen en spreekt van 'a highly successful 2017' en een 'outstanding result'. Het verklaart de neergang naast de afwezigheid van de Phantom door 'unsettled market conditions in the important Middle East market', waarmee we vermoeden dat de grote opschoning die momenteel onder de Saoedische koninklijke familie plaatsvindt wordt bedoeld. Mooie dealers hebben ze echter nog steeds in het Midden-Oosten.

Groei

Ook al vertonen de cijfers een dip, we denken niet dat ze in Goodwood met de duimen draaien. De vraag naar Bespoke (hieronder een overzichtje van de modellen van 2017) is sterker dan ooit, dus er is zat werk voor alle stikkers, naaiers en houtbewerkers. Daarnaast wordt momenteel de basis gelegd voor een toekomstige uitbreiding met onder andere de Cullinan. Rolls:

"The company invested heavily in a new single-line manufacturing system that is central to its long-term production strategy. The system is now fully operational. The Rolls-Royce Technology and Logistics Centre at Bognor Regis was extended in 2017 by almost 10,000m2 to meet growing demand and in readiness for future models. The expansion gives the purpose-built facility, located close to the manufacturing plant at Goodwood, the same overall footprint as the Home of Rolls-Royce, more than doubling the scale of the company’s facilities since launch in 2003."

Reacties

gepast_betalen 13-01-18 | 00:01

Het gaat ook niet zo goed in Arabierieje..... Dingetje met de lage olieprijs et voila de verklaring. Aangezien daar namelijk het meredeel van het afzetgebied is voor deze volkomen nutteloze pooierbakken.

W_F 13-01-18 | 11:08

10 miljoen vaten/dag * $69 * 365 / $450.000 = 559.666 Phantom VIII's per jaar. Met 16.5 miljoen bestuurders (m) kunnen ze elke 30 jaar een nieuwe aanschaffen.

Vinzie 13-01-18 | 01:11

Bovendien ongeïnspireerde, gekloonde, duidelijk met Duits DNA ontworpen spuuglelijke auto's. Gewoon saai, typisch Duits ontwerp dus al jaren hetzelfde met hier en daar een ander lijntje, net een Volkswagen of Audi

Somsbestgenuanceerd 13-01-18 | 12:00

Als ik het geld had, zou ik ze allemaal doen
(maar dat geldt voor meer onderwerpen).

voldemort 13-01-18 | 17:10

Rolls Royce lijkt zich de laatste jaren steeds meer op de bling bling markt te richten,. Oud geld wil daar niet mee geassocieerd worden.

Memek 13-01-18 | 17:26

Ik ben een Rolls Royce liefhebber pur sang, tot 14 maanden geleden eigenaar van een 1978 Shadow II. Voor geen goud wil ik iets te maken hebben met de Rolls Royce auto's die thans door BMW worden gebouwd.
Duitsland maakt perfecte auto's, techniek geen probleem, maar elegantie dat wil er maar niet van komen.
Deze auto's hebben iets van het typische Duitse panzer met nu ook, zoals eerder hier genoemd, een zooi bling bling.
Rolls Royce is nimmer bedoelt om auto's te bouwen die de acceleratie van een Porsche evenaren, maar ook hier typisch overbouwde Duitse monsters. Ik spuug erop.

Reageer