Autobahn

VIDEO. Porsche 993 als Gunther Werks 400R

In een klassieke One Take neemt autoliefhebber Matt Farrah deze keer een heerlijke Porsche 911 van de 993-serie mee. De luchtgekoelde auto is door Gunther Steiners Gunther Werks omgebouwd tot een magistrale 400R, wat hem nog beter maakt. Enfin: kijken.

Reacties

Ben-Bataaf 13-01-18 | 13:39

Dat is inderdaad leuk speelgoed. Zoals hij op het einde zegt: Wow, wow, wow.
Schijnbaar dus strakker sturend dan standaard en dat is goed want de 911 heeft niet voor niets de bijnaam widowmaker.
Achterkant verliezen en achteruit crashend je nek breken.
Money can't buy you skills.

Blubberbazooka 13-01-18 | 15:18

Maar dat widowmaker heeft dus niet zoveel te maken met niet strak sturen. Want strak sturen doen ze allemaal. Dat heeft vooral te maken met de gewichtsverdeling in de auto. En de balans die als gevolg een beetje "frisky"is te noemen. Niet voor niks die dikke sloffen achter. De auto blijft heel lang goed plakken. Maar als je je gas loslaat en die kont komt los... Dan sta je voor je het weet achterstevoren. De balans issue is het gevolg van de motor die op en achter de achteras geplaatst is. Bij moderne porsche's (911's) zit de motor zover naar voren dat het bijna een middenmotor te noemen is. En is met trucjes als verschillend gewicht in bodypanels van alles gedaan om de balans van de auto toch beter te krijgen. Die oude wagens hadden dat nog niet. Vandaar het 911 rijder adagio ( levens motto) Slow in, fast out. Als je eenmaal gast geeft en dat machien gaat op zijn achteras zitten dan is er bijna niks wat zo hard weg trekt. Maar heb je te vroeg getrapt en moet je terwijl je nog de bocht aan het uitsturen bent weer van je gas af.... dan is het een lastpak. Porsche.... remmen in een rechte lijn. insturen.wachten op de apex. en trappen als je zeker weet dat je er niet meer af hoeft te komen. Oh.. en heeeeel goed vasthouden. En een schone onderbroek meenemen voor als je klaar bent.

Ben-Bataaf 13-01-18 | 15:29

'Als je eenmaal gast geeft en dat machien gaat op zijn achteras zitten dan is er bijna niks wat zo hard weg trekt. '.
Mooi gezegd..

CamaroHans 13-01-18 | 20:02

Dat is wel zo lang geleden. Halverwege de jaren 60 is er inderdaad extra gewicht in de voorbumper geplaatst om een neutraler stuurkarakter te krijgen. Model '69 kreeg een langere wielbasis waarbij dit enorm verbeterde. Met de komst van de Turbo halverwege de jaren 70 kwamen er nieuwe problemen, de kont wou uitbreken als er midden in een snelle bocht het gas werd losgelaten. Ook dat probleem is in de jaren 80 opgelost en sindsdien zetten 911's gewoon de maat voor alle sportwagens.

OG_Cracker 13-01-18 | 22:45

Jemig wat een apparaat... Wat kan ik anders dan een paar uitgekauwde superlatieven gebruiken om deze bolide te beschrijven. Pure porno! Héérlijk, niks meer aandoen.

Man-Van-De-Rekening 14-01-18 | 00:03

Die gast praat door de muziek heen. Luisterend naar de 911 symfonie van Ferdinand Anton Ernst Porsche, hoor ik telkens "kwek". En dan weer "kwek", en nog eens "kwek". Duck-tape helpt tegen kwekkende eenden, probeer het eens!

CamaroHans 14-01-18 | 11:47

Het is fantastische machine, wel voor de happy few die iets unieks willen en kunnen betalen. De prijs is namelijk gigantisch: guntherwerks.com/gunther-werks-525k-40...

Reageer