Jos Verstappen blikt terug: "Toen dacht ik 'Max snapt het'"

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen is op dit moment één van de sterren in de Formule 1, maar ook hij is ergens moeten beginnen. Jos Verstappen legt uit waar het voor hem duidelijk werd dat Max iets speciaals had.

Het racen zat bij Max van jongs af aan al in zijn bloed, laat Jos weten aan Speedweek.com. De Montforter hoefde niet veel moeite te doen om zijn zoon in een kart te krijgen: "Max nam vanaf het begin al het initiatief. Toen hij vier-en-een-half was, vertelde hij ons dat hij graag wilde karten. Ik vond het op dat moment nog een beetje te vroeg, als Max zes zou worden, vond ik dat een goed moment op te beginnen", legt Jos uit.

Maar niets kon de jonge Limburger meer tegenhouden, Max wilde per se gaan karten: "Max maakte het ons vrij duidelijk dat hij onmiddellijk wilde beginnen met karten." Wat Max vanaf het begin met verve deed, zo legt Verstappen senior uit. "Ik weet nog goed dat Max zes jaar oud was en al tegen jongens kartte die een jaartje of tien waren. Hij kon ze altijd al goed bijhouden, maar de grote stap kwam toen we moesten uitwijken van onze vaste kartbaan in Genk, omdat die gesloten was. Max moest op een baan rijden, die hij totaal niet kende, maar hij was gelijk competitief", aldus een trotse vader.

"Ik hoefde hem niks te vertellen, hij pakte gelijk de beste lijn in de bochten. Op dat moment dacht ik 'hij snapt het'. Toen we weer terugkwamen op onze vaste baan in Genk, was gelijk te merken dat Max een stuk gegroeid was in zijn ontwikkeling", sloot Jos af.

Reacties