'Liberty Media gaat uitzendingen Formule 1 helemaal aanpassen'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Het Amerikaanse bedrijf, dat vorig jaar de Formule 1 kocht, wil de sport dichter bij de fans brengen, zoals dat in de VS gebruikelijk is. Dit jaar wordt er een grote stap gezet richting dat doel.

Afgelopen jaar was de invloed van Liberty Media al te zien in de koningsklasse van de autosport. Rondom de circuits waren zogeheten 'Fan zones' waar je als bezoeker van een Grand Prix kon kijken naar demonstraties, handtekeningen van F1-coureurs kon scoren of gewoon kon kijken naar historische Formule 1-bolides. 

Dit jaar willen de Amerikanen de sport nóg dichter bij de fans brengen, dit doet het door onder andere de tv-uitzendingen flink aan te passen. Dat laat McLaren-baas Zak Brown weten.

"De nieuwe commerciële strategie is nog vóór de kerst aan ons gepresenteerd. Er komt een enorme nadruk op digitale platforms. Dat werd afgelopen jaar al getest, maar dit jaar zullen de veranderingen echt op hun plaats vallen", zo laat Brown weten in zijn column op de F1-website van James Allen.

Het feit dat Liberty Media oud Fox Sports-president David Hill heeft aangenomen, laat volgens Zak Brown zien dat er een grote verandering aan zit te komen: "Hij gaat toezicht houden op de grafische vormgeving en de manier waarop de race wordt uitgezonden. De uitzendingen zullen flink veranderen. De fans komen onder andere meer in beeld. Ik denk dat de Formule 1 in 2018 op een manier vertoond wordt die we nog niet eerder hebben gezien", zo sloot de Amerikaan af.

Aan het einde van vorig seizoen presenteerde Liberty Media al het nieuwe F1-logo, wat het oude logo (1994-2017) heeft moeten vervangen.

Reacties