Abiteboul heeft goed nieuws over de nieuwe Renault-motor

 |  R. Willems  |  Plaats reactie
Feliciteer Max met een Like!

In 2018 lanceert Renault haar nieuwe motor. Eigenlijk is het de 2017-motor, met verbeterde onderdelen. Cyril Abiteboul, teambaas van de Franse equipe, is er zeker van dat de betrouwbaarheid in 2018 een stuk beter is!

Vorig jaar maakte Abiteboul al bekend dat Renault weken voorliep op schema, wat betreft de bouw van de 2018-motor. De Fransman legt nu uit waarom.

Waar Renault in 2017 nog een compleet nieuwe motor introduceerde, heeft het er deze winter voor gekozen om door te borduren op de bestaande krachtbron. Hierdoor verwacht het Franse team minder betrouwbaarheidsproblemen te ondervinden in het aankomende seizoen.

"Er is veel meer stabiliteit in de zin van dat de krachtbron komend seizoen veel meer overeenkomsten vertoont met afgelopen jaargang, in vergelijking met de stap van 2016 naar 2017", zo begint de Parijzenaar tegen Motorsport.com. "We veranderen alleen de onderdelen die een verschil maken wat betreft de performance, terwijl vorig jaar vrijwel alles nieuw was."

Naast het feit dat de overgang deze winter minder groot is, belooft Abiteboul ook het ontwikkelings- en bouwproces beter te bewaken en te controleren: "Daarnaast veranderen we onze interne procedure rond de keuring en zorgen we dat we veel strenger zijn op het gebied van hoe we omgaan met mijlpalen in het project en het keuren van elk onderdeel", aldus de Fransman.

Door deze veranderingen heeft Abiteboul veel vertrouwen in een sterk 2018 van Renault, en daarmee haar klanten Red Bull en McLaren: "Ik ben vol vertrouwen dat hetgeen we op de testbank doen heel representatief is en ons een product zal leveren dat al veel volwassener is als de wintertests beginnen."

Kwalificatiemodus

In oktober van 2017 bracht Abiteboul het bericht naar buiten dat Renault aankomend seizoen ook een kwalificatiemodus zou hebben. Iets wat Mercedes en Ferrari al bezitten, en waardoor de twee teams zo dominant zijn in de kwalificaties.  

Maar nu het seizoen steeds dichter bijkomt, probeert de Fransman de verwachtingen voor de modus een beetje bij te stellen: "De reglementen maken het lastiger om pure kwalificatiemodus te hebben. Iedere rijder heeft slechts drie krachtbronnen voor een heel jaar, dat is iets om rekening mee te houden. Dit omdat kwalificatiemodus een combinatie van trucjes als olieverbranding zijn, maar ook schadelijk voor de motor zijn. Ik verwacht dat de meeste fabrikanten hiermee veel conservatiever zullen zijn. Niettemin zoeken we ook naar eigen manieren om voor een beperkt aantal ronden meer performance uit de motor te halen", zo sloot Abiteboul af. 

Reacties