Ricciardo: 'Maak me geen zorgen over een ongelijke behandeling tussen Max en mij'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Daniel Ricciardo verwacht dat hij ook in 2018 de volledige steun van Red Bull krijgt. De 28-jarige Australiër is van mening dat hij niet ongelijk behandelend wordt tegenover Max Verstappen.

De laatste tijd waren er wat geruchten die beweerden dat Max Verstappen eerste coureur binnen het Oostenrijkse team geworden zou zijn, nadat hij zijn contract had verlengd tot en met het einde van 2020. 

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft al een paar keer stellig aangekaart dat dit totaal niet het geval het is en dat beide rijders met evenveel respect behandeld worden. Daniel Ricciardo is het eens met Marko en laat aan Motorsport.com weten dat hij niet van mening is dat Verstappen een voorkeursbehandeling krijgt.

"Ik maak me geen enkele zorgen over een ongelijke behandeling tussen ons twee. Als dat wel het geval was geweest, had ik er al lang iets over gezegd", zo begint Ricciardo woensdag tegen het Amerikaanse medium.

Het enige waar Ricciardo zich een beetje zorgen om maakte, was de uitspraak van Christian Horner. De Britse teambaas van Red Bull Racing liet namelijk weten dat Max Verstappen een team om zich heen kon bouwen bij het Oostenrijkse team. "Dat is niet iets wat ik wilde horen", zegt Ricciardo.

De lucht tussen de twee is inmiddels geklaard: "Maar Christian kwam later naar me toe om de uitspraak te verduidelijken. Hij zei: 'Mijn quotes zijn niet uit zijn verband gerukt, maar ik bedoelde het niet helemaal op deze manier. Ik wil niet dat je denkt dat we niet evenveel vechten voor jou als voor Max.'"

Voor Ricciardo wordt 2018 één van zijn belangrijkste jaren als F1-coureur. Aan het einde van dit jaar is hij voor het eerst in zijn carrière contractloos, wat voor kansen zorgt, maar ook wat druk. Christian Horner liet in 2017 weten dat Red Bull niet eeuwig zal wachten, op de handtekening van Daniel Ricciardo onder een nieuw contract. Toch maakt de Australiër zich geen zorgen.

"Ik onderken dat ik vaak perfect zal moeten rijden als ik mee wil blijven doen om de bovenste plaatsen. Maar de racer in mij is vol vertrouwen", zo sloot 'Danny Ric' af.

Reacties