Burgemeester Assen wil Formule 1 naar het TT-circuit halen

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

In december van 2017 maakte de FIA bekend dat het TT-circuit in Assen veilig genoeg is om een Formule 1 race te organiseren. De burgemeester van de Drentse stad staat al in de startblokken om de F1-fans te verwelkomen.

Via computersimulaties berekende de FIA in december van vorig jaar dat het TT-circuit een goede lay-out en breedte had om een Formule 1 race te hosten. In het begin van dit jaar gaat de autosportbond een volwaardig onderzoek doen op en rondom de baan, om te onderzoeken of een F1-race niet alleen veilig, maar ook haalbaar is in Assen.

De Burgemeester van de stad, Marco Out, kan het volwaardige onderzoek niet afwachten en heeft op de jaarlijkse nieuwjaarsspeech aangegeven hoe enthousiast hij is: "Ik weet zeker dat de Formule 1 op het TT-Circuit erg spectaculair kan gaan worden. Laat de fans maar vast komen", zo begon Out.

De burgervader, die in december 2014 werd aangesteld, laat wel weten dat de Formule 1 niet in de weg mag komen te staan van de MotoGP, waar de baan origineel voor bedoeld is: "Het zal dusdanig geregeld moeten worden dat onze 88-jarige motorgeschiedenis erg niet onder zal komen te lijden, maar daar is iedereen het volgens mij over eens. We mogen de MotoGP niet verliezen doordat we aanpassingen moeten doen aan het circuit", aldus de Burgemeester. 

Mocht het de organisatie lukken om een F1-race binnen te halen, dan verwacht Out een ware opleving van Drenthe: "Een Formule 1 race in Drenthe zou wel een bijzondere impuls zijn voor Noord-Nederland. Het zou ons economisch en qua werkgelegenheid veel kunnen brengen. Ik stel voor dat we de opbrengsten in kaart gaan brengen. Zodra alles akkoord is, moeten we keihard aan de slag gaan", zo sloot Out zijn nieuwjaarsspeech af.

Reacties