Autobahn

Dit is de BMW 8 Serie, vér voordat u hem mocht zien

De marktintroductie van de nieuwe BMW 8 Serie is nog ver van ons verwijderd, maar het design ligt al vast en er wordt druk getest met de prototypes. Een onverlaat kiekte een geheel ongecamoufleerd model in een BMW-garage.

Voor het internet is het natuurlijk prima, voor je baanzekerheid iets minder: stiekem foto's maken van een luxe coupé waar de hele wereld naar uitkijkt en deze online gooien. Het moet niet zo moeilijk zijn om te bepalen waar en wanneer de foto's gemaakt zijn, dus we zien de bui al hangen voor de maker, wiens foto's op Bimmerpost verschenen.

Mocht u de hele aanloop hebben gemist: BMW werkt aan een tweede generatie 8 Serie, die de uitgaande 6 Serie vervangt en de legendarische E31 Serie uit de jaren '80/90 opvolgt. Hij komt er in ten minste drie varianten (coupé, cabrio, gran coupe), met een transaxle layout: de versnellingsbak is geïntegreerd in het differentieel. Dit is de 650i coupé, met een 4,4 liter twinturbo V8, vermoedelijk hetzelfde blok dat in de M8 komt te liggen. Ergens in een BMW-werkplaats ging het doek eraf, en werden de foto's genomen. Dit moet snel zijn gegaan, want het protocol is dat een prototype alleen onbedekt is wanneer er iets aan moet gebeuren.

M8 GTE

De productieversie is zoals verwacht nauw verwant met de reeds onthulde Concept 8 Series; de voorkant is lekker scherp, de achterkant ziet er blokkeriger uit, maar dat kan ook aan de hoek van de foto liggen. Opvallend is de in de carrosserie geïntegreerde spoilerrand aan de achterzijde: waar Audi en Porsche voor een uitklapbare spoiler kiezen prefereert BMW om de koets meer clean te houden. De productieversie van de 8 Serie wordt voorafgegaan door een M8 GTE, die dit seizoen op Le Mans zal racen.

Reacties

TissueAndLube 10-01-18 | 10:43

Clickbait, wat een kut plaatjes.

Abject 10-01-18 | 11:03

Zal je zien dat er aan de hand van deze pica's Chinese klonen op de markt verschijnen voordat de marktintroductie van BMW een feit is.

Dennisisonfire 10-01-18 | 13:06

Je vraagt je toch af, in de tijd van iPhones en megapixels, waarom de spyshots nog steeds met aardappels gemaakt worden...

pedaltothemetal 10-01-18 | 20:24

@ Dennisonfire
Omdat ze dan authentiek overkomen. Meestal ala Paay door de fabrikant zelf de wereld in geslingerd

Luie Kut Student 11-01-18 | 00:30

Niet dat ik het geld heb, maar man wat een gedrocht - zou ik niet snel kopen. Terwijl ik BMW toch hoog heb zitten. Het prototype zag er veelbelovend uit. Dit lijkt er niet eens op. Stiekem hoop ik dat dit iets als de 8 active tourer is, zodat de echte 8 nog wat kan worden.

Reageer