Autobahn

Mercedes: Formule 1-motor voor 2018 is vrijwel nieuw

De wereldkampioenen in de Formule 1 starten het volgende seizoen met een nagenoeg compleet vernieuwde motor. De engineers hebben zoveel nieuwe onderdelen bedacht dat eigenlijk niets meer hetzelfde is als in 2017.

De verwachtingen bij Mercedes zijn weer hooggespannen voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Sinds de V6 hybrides in de koningsklasse van het autoracen werden ingevoerd wonnen de Duitsers alle opeenvolgende wereldkampioenschappen voor zowel constructeurs als voor coureurs. 

In 2017 begon het allemaal wat moeizaam, waardoor Ferrari aanvankelijk voorop liep, maar uiteindelijke ging de dubbel weer naar Duitsland. Toch had ook Red Bull zowel auto als Renaultmotor tegen het eind van het seizoen beter voor elkaar. Het noopt de ontwikkelaars van Mercedes om beter na te denken. Ze hebben allerlei vernieuwingen klaarstaan waardoor de motor eigenlijk compleet vernieuwd is sinds vorig seizoen.

Motorbaas Andy Cowell zegt erover tegen Motorsport: "It's had several phase-ups through the season and we've got ideas to improve the power, the indicated power in the engine. We've got ideas to reduce the friction in pretty much every area of the power unit, or the losses in electrical systems."

Ook het bouwen van Formule 1-motoren blijkt nog steeds een kwestie van experimenteren. Soms gebeurt er iets anders dan het team zou verwachten: "Then there's those nice surprises where you thought north would give you 2kW and actually it's south that gives you 2kW." Mercedes heeft er vertrouwen in dat ze deze motor nog verder kunnen doorontwikkelen, onlangs wisten ze op de testbank al een rendement van 50% uit de brandstof te behalen en de 1.000 pk is een grens die ze verwachten te kunnen doorbreken met hetzelfde blok.

Reacties

Atlantis-95 08-01-18 | 19:41

Hopen dat de motor een beetje onbetrouwbaar is. Reuring kunnen we wel gebruiken in het voordeel van Red Bull.

OG_Cracker 08-01-18 | 20:44

Nou... Geweldig nieuws. Kunnen we volgend jaar weer een heel seizoen kijken na de grote Mercedes show die af en toe Ferrari of Red Bull een cadeautje gunt om nog enigszins de illusie te wekken dat er nog competitie bestaat met de rest van het veld.

kwakindezak. 08-01-18 | 20:52

Geweldig weer dit, dan ga ik maar wk kech stenigen of wk bierkoppen voor boefjes kijken.

Berbaar 08-01-18 | 21:24

Mooi, liever een jaar van Mercedes dominantie dan dat dat kampertje de "fans" op hol doet slaan.

exqueeseme 08-01-18 | 22:00

Mijn god onze linkse wegkijker heeft zich hier ook al aangemeld.

Berbaar 08-01-18 | 22:08

Laat ik nu hier al lang, heel lang te bewonderen zijn geweest voordat U Uw debiliteitjes kwam verkondigen.
Wen er maar aan knul!

aero911 09-01-18 | 08:55

IK heb liever dat Berbaar zich aanmeldt bij IS dan dat ik een heel seizoen zijn hatemail moet lezen.

Paganiamgbenz 09-01-18 | 13:29

exqueeseme wat is jouw probleem vuile racist dat je bent !! Mercedes heeft. Gwn goed huiswerk gedaan en rijd dit jaar. Weer iedereen aan gort en maxxie word geen kampioen dus wen er maar vast aan achterlijke debiel 😂😂😂

Dwergmaster 08-01-18 | 21:41

jammer voor de competitie, maar goed voor de ontwikkeling. Een ICE met 50% efficiency is iets wat ik nooit verwacht had te mogen meemaken.

CamaroHans 08-01-18 | 23:22

Er zijn mensen die denken dat Aston Martin met behulp van Cosworth hier gehakt van gaan maken. MB is dus gewaarschuwd!

adjudant 09-01-18 | 04:50

CamaroHans

behalve jij wie nog ? deze mensen moeten nog geboren worden ? MB is al jaren op zoek naar concurrentie, Red Bull roept elk jaar dat zij de beste auto/coureurs hebben maar winnen geen titels, Ferrari probeert de kloof te dichten maar MB mag de boel blijven belazeren van FIA, wint Ferrari zeuren de Nederbelgen,

Dima Beeline 09-01-18 | 08:28

Effe kijken hoor, de laatste Cosworth concepten haalden het al helemaal niet tov de concurrentie. En die willen dus instappen op een moment dat Mercedes met 10 jaar hybride ervaring en 50% reeds behaalde efficientie zoveel nieuwigheid weet te vinden dat ze het blok maar even totaal vernieuwd hebben. Ferrari, Renault en wie er ook denkt in te stappen zijn de komende jaren totally fucked.

CamaroHans 09-01-18 | 08:57

Is ook bedoeld met een knipoog naar de comments in het afgelopen AM draadje: www.autobahn.eu/6975/aston-martin-hee...

Paganiamgbenz 09-01-18 | 13:27

exqueeseme wat is jouw probleem achterlijke debiel hoop dat MB iedereen aan gort rijd max word geen kampioen een er maar vast aan vuile racist

Reageer