Autobahn

Exclusiever dan de BMW M4: Alpina B4 S Bi-Turbo

Wit, coupé en BMW, maar dan Alpina. De B4 S Bi-Turbo is de M4 die je eigenlijk wilt hebben. Ondanks dat de auto al af is, is het geen tweedehandsje: hij staat te koop bij een dealer. Helaas is het wel helemaal in Abu Dhabi.

Met een witte blijf je zitten. Het zijn gevleugelde woorden van de autoverkoper die de laatste jaren niet meer opgaan. Zeker auto's in de woestijn van Abu Dhabi zijn idealiter uitgevoerd met de kleurloze verf. Desondanks is het jammer dat de door Alpina aangepakte BMW M4 niet in een traditioneel Alpinakleurtje is uitgevoerd. Blauw of groen had de auto nog beter gestaan.

Mocht je snel een Alpina B4S Bi-Turbo nodig hebben, dan moet je ervoor naar de grootste BMW-dealer van de wereld. Met zijn karakteristieke veelspaaksvelgen en, laten we zeggen, understated Alpina-striping is het een mooie machine. Binnenin hebben de samenstellers gekozen voor een roodleren interieur.

Alpina heeft de motor onder handen genomen zodat er 9pk meer uit komt dan de M4 standaard heeft. Ook is de achtversnellingsbak opnieuw geprogrammeerd, waardoor de auto niet alleen sportiever, maar ook comfortabeler is dan wanneer hij bij BMW uit de fabriek rolt. Dankzij de 440 pk uit de zescilinder rijdt de auto in 4,2 seconden naar de honderd kilometer per uur en haalt hij een topsnelheid van 306 kilometer per uur.

Helaas staat de auto nogal een eind verderop te koop. De rit over land naar huis zou vast wel een epische roadtrip opleveren, maar waarschijnlijk ook zorgen voor een geschonden exterieur van de auto.

Reacties

kolonel-knalpiemel 08-01-18 | 12:35 | 1

Eigenlijk kan het niet meer, striping op een auto. En ja ik weet Alpina-historisch-designkenmerk-bla.
Zou je hem ook zonder kunnen bestellen?

Zueco 08-01-18 | 12:51

Bij de praxis een potje verf RAL9001 en een verfroller halen. Klaar.

Beetje omdenken he!

KapiteinKlein 08-01-18 | 12:50 | 1

Het exterieur is schitterend, maar het interieur ziet er dan weer niet uit..

hooibergje 08-01-18 | 15:40

Ik vind het hem wel meevallen. De meeste luxe auto's die in die contrijen worden verkocht zijn een stuk afzichtelijker. Het rood had echter wel donkergrijs ofzo mogen zijn. Desnoods wit om bij het exterieur te passen. Het dashboard vind ik wel mooi zo als het is.

Zueco 08-01-18 | 12:51 | 1

6600 km via oa Syrië om dat ding over de weg hier te krijgen. Even een andere route zoeken.

WatMoetJeNu 08-01-18 | 14:13

IPV vanaf het Arabisch schiereiland rechtsaf te slaan richting Sirie, kun je ook linksaf richting Egypte. Als je Egypte dan voorbij bent, moet je even een slavenhandelaar zien te vinden die zowel jou als je auto met Timmerfrans-ferries naar Italie wil verschepen.
Loop je natuurlijk wel het risico dat je Alpine via een dobberbootje op de bodem van de middellandse zee eindigd (of in de handen van de slavenhandelaar).

Klassenfeind 08-01-18 | 13:00

Ik ben nooit zo'n fan geweest van Brabus en Alpina. Het origineel is mooi genoeg.

speedyy 08-01-18 | 13:43 | 2

Kijk, remklauwen in een andere kleur dan de rest van de auto, dan ben je pas echt hipperdepip!

.......

hooibergje 08-01-18 | 15:42

He, als je een auto koopt die de 300 aantikt, dan val je wel in een bepaalde categorie. Een categorie waarin hipperdepip meetelt.

Majoor Pikindewind 08-01-18 | 18:07

Wat is er mis met een auto die de 300 aantikt?

Jos9595 08-01-18 | 17:37

Alpina en Brabus zijn toch wel de oppersjonnies hoor. Mooier wordt zo'n van zichzelf mooie BWM er niet van, wel ordinairder. Maar die zandhappers lopen zelf ook met een bontkraag door de woestijn, die vinden alles wat is versierd met spiegeltjes en kraaltjes mooi. En kijk maar eens op youtube voor filmpjes met supercars e.d. Wat die sjeiks daarmee allemaal niet uithalen, dommer is nog niet dom genoeg. Kamelen mennen, daar zijn ze beter in. En in jurken dragen

rifraf 09-01-18 | 12:48

Wit is een uiterst populaire kleur in die contreien, om reden dat een vieze auto een hoge bekeuring oplevert. Het woestijn stof is daar wit vandaar.

Reageer