Autobahn

Volkswagen verliest klanten: dip of structureel probleem?

Al dertien jaar lang voert Volkswagen de lijst 'bestverkopend merk van Nederland' aan. Echter, in twee jaar tijd slonk het marktaandeel van een comfortabele 12,5% naar 10,4%, en de concurrentie ruikt bloed.

Het begrip 'rubberen tijd' lijkt voor de automotive sector uitgevonden. Ook al moet je er als fabrikant qua innovatie en R&D onafgebroken bovenop zitten, grote trendveranderingen zijn doorgaans een kwestie van de (zeer) lange termijn. Zo ook voor wat de dominante merken aangaat: voordat Volkswagen in Nederland bovenaan het podium plaatsnam, was Opel tussen 1970 en 2004 liefst 35 jaar lang (!) onbedreigd marktleider.

Maar VW heeft twee slechte jaren achter de rug, en voelt de hete adem van een groeiend Renault in de nek: de Fransen zijn hun rivalen uit Wolfsburg tot zo'n 2.000 modellen per jaar genaderd, waar het gat tussen de kemphanen in 2015 nog meer dan 21.000 auto's bedroeg. Heeft de dieselgate-sjoemelsoftware-affaire dan toch een vertraagd effect op de verkopen gehad, of moeten we de oorzaken elders zoeken?

Geen Crossovers

Het grootste manco waar Volkswagen tegenaan loopt danwel liep is het gebrek aan de steeds populairder wordende kleine SUV's. Een model onder de Tiguan was er in 2017 niet, terwijl Renault met de Captur (7.944 exemplaren) een auto in de top 10 van bestverkopende modellen had. Ook Nissan (Qashqai, 6.933 stuks) Peugeot (2008, 5.241 stuks), Mazda (CX-3, 2.131 stuks), Kia (Niro, 4.546 stuks) en Opel (Mokka, 3.407 stuks) zetten stuk voor stuk duizenden kleine Crossovers weg in Nederland. Alleen de Fiat 500X (442 stuks) lijkt volledig te floppen in dit segment, voor de rest zijn de kleine hoge hippe auto's niet aan te slepen.

Volkswagen maakt de inhaalslag met de T-Roc en een nog te onthullen model op Polo-basis (T-Cross), maar is op zijn zachtst gezegd tardy to the party. Daarnaast wordt de markt dit jaar overspoeld moet kleine Crossover-concurrenten: de Kia Stonic, Hyundai Kona, maar ook de Seat Arona en Skoda Karoq uit de eigen gelederen. Volkswagen zal het niet cadeau krijgen in dit segment.

Concurrentie van Skoda

Daarnaast speelt een punt dat al eens eerder is aangestipt: sinds Skoda zich meer upmarket profileert, eet het verkopen bij de grote concernbroer weg. De Tsjechen bieden uitstekend waarde voor je geld, vlotte designs, en doen in de betrouwbaarheidsstatistieken niet onder voor Volkswagen. Hiermee is het merk in toenemende mate in VW"s vaarwater gaan zitten, een kwestie die de Duitsers niet zint en waarop door de merkstrategen een oplossing gevonden moet worden. Nu denkt u misschien 'tomato, tomahto', maar binnen de VW Groep moet elk merk strijden voor zijn eigen groei en budget.

Stabiliteit

Volkswagen doet het overigens niet heel slecht: marktaandeel an sich fluctueert altijd een beetje, wat vooral samenhangt met hoe nieuw het modellenaanbod is. Populaire modellen die aan het einde van hun cyclus zitten verkopen aanzienlijk minder goed dan wanneer ze in hun introductiejaar zitten. 2015 was als gezegd voor VW een topjaar, maar in de jaren 2007 t/m 2009 lag het marktaandeel in Nederland onder de 10%. Het ligt er derhalve maar net aan met welke periode je vergelijkt. Het merk is op de lange termijn stabiel, maar dat mag ook verwacht worden van Europa's verreweg grootste autobouwer.

VW's sterke modellen leggen een goed fundament: de Golf blijft een solide verkoper en 2018 wordt het eerste volle jaar voor de geheel nieuwe Polo. Ook de Upjes en de Tiguan verkopen nog uitstekend, dus wat volume aangaat blijft Volkswagen wel het nodige wegzetten. Zorgwekkend is echter dat het bedrijf op thuismarkt Duitsland ook een daling in de verkopen van 3,3% moest incasseren. Het marktaandeel in Duitsland bedroeg in 2017 18,4%. Dat lijkt veel, en dat is het ook, maar tegelijkertijd is het het laagste Duitse marktaandeel voor VW in 20 jaar tijd.

Volkswagen heeft op veel Europese markten een sterke positie: Europese klanten kopen graag een VW, de goede restwaarde levert ook een aanzienlijke bijdrage aan het succes. De komende jaren verwachten we dat VW deze sterke punten koestert en op de Europese markten consolideert, de vraag is hoe de zaken lopen zodra de eerste elektrische I.D-modellen op de markt verschijnen.

Reacties

Memek 09-01-18 | 17:56

Ik heb een aantal maal Volkswagen gereden maar nimmer een bezeten.
Reden, iedere boerenlul heeft al een VW. Sta je bij het verkeerslicht, zie je een Golf, daarchter een Golf, dan een Golf en je raad het niet, nog een Golf.
Het zijn geen rotte auto's maar zo "meer van hetzelfde", iets waar de autobranche in zijn totaliteit schuldig aan is.
Daarnaast is VW duur.
Nee geen VW voor mij.

Bytemaster 09-01-18 | 18:32

Volkswagen heeft veel te lang gedacht dat hun goede naam genoeg was om auto's extra duur te kunnen verkopen. Een standaardmodel van een Golf, Polo of Passat is zo kaal dat je weer duizenden Euro's extra kwijt bent als je een prettige uitrusting wilt hebben. Steeds meer mensen ontdekken dat en kopen een even goede auto voor minder geld of een veel luxere wagen voor hetzelfde geld.

adjudant 10-01-18 | 04:09

De Nederlandse automarkt is voor VW niet belangrijk, wereldwijd is de verkoop van auto,s van VW in de lift, het gejammer van de zielige Nederlanders laat de Duitsers koud, ze weten dat ze in NL een collectieve trauma hebben opgelopen door gebeurtenissen ruim 70 jaar geleden,

Deviant 09-01-18 | 18:44

Volkswagen heeft ook gewoon een slecht imago omdat heel tokkie Nederland met petje er in rijdt. Verder is Volkswagen gewoon saai. Dat Renault in populariteit groeit snap ik dan weer niet, de eerste Renault die lekker rijdt moet ik nog tegenkomen en ze staan ook niet bekend om hun betrouwbaarheid.

Bytemaster 09-01-18 | 19:21

Volkswagen heeft geen slecht imago. Ondanks de daling in verkoop staan ze nog steeds (nagenoeg) bovenaan in de verkopen. Dat lukt je met zoveel concurrentie en relatief hoge prijs niet als je een slecht imago hebt.

BIJ10 09-01-18 | 19:39

Da's inderdaad ontzettend knap: 35 jaar op 1 tussen '80 en '04...

H.Feitsma 09-01-18 | 20:53

Slordigheidje, daar moest natuurlijk 1970 staan. Bij deze!

Vogelbeest 09-01-18 | 20:44

Wat mevooraltegenvalt is dat dat de VW-groep ondanks beestachtig duur te zijn nog steeds inbetrouwbaarheid voorbij gestreefd wordt o.a. toyota. Ben aan mijn 3e Audi bezig maar als ik kijk wat dat kost meen ik toch recht te hebben op de best leverbare auto en dat is het onderhoudstechnisch gezien zeker niet.

adjudant 10-01-18 | 04:13

Toyota heeft de kunst van de Duitsers mogen leren,

flatlander 10-01-18 | 07:40

... en toen is VW het vervolgens verleerd, blijkbaar. De cijfers liegen niet, qua betrouwbaarheid is VAG niet meer wat het ooit was. Net als alle Duitsers overigens, de Japanners winnen steevast in elk betrouwbaarheidsonderzoek. Toyota/Lexus, Subaru, Mitsubishi, Suzuki.

Vanilla 10-01-18 | 07:58

@ adjudant 10-01-18 | 04:13
Met zulke opmerkingen wordt het gebrek van automotive kennis weer eens pijnlijk duidelijk. Toyota is de grondlegger van de vele kwaliteitssystemen die de standaard zijn binnen de automotive. Maar goed, weet jij veel.

Johnny66 10-01-18 | 10:08

adjudant , je zal een duitser hebben , en ik laat het daar maar bij.

PresidenteDeConjovia 09-01-18 | 20:45

Hehehe, moge het een voorteken zijn: Renault dat P1 pakt in 2018. #Gomax

Febofiel 09-01-18 | 22:43

Twee maal heb ik een 2 liter diesel Passat gehad. Ik vind dat een heerlijke motor. Welk ander merk zou ik kunnen kopen met dezelfde soort motor?

CamaroHans 09-01-18 | 23:20

Bijna elk merk...

adjudant 10-01-18 | 04:14

CamaroHans

ik vermoed dat jij nooit verder bent gekomen als een Dafje

pedro300 10-01-18 | 08:54

peugeot citroen ,lopen zuiniger ,gaan makkelijk door de apk met motor uitstoot en lopen nog veel mooier

Jos9595 09-01-18 | 22:47

VW staat het laatste decennium gelijk aan slechte kwaliteit: zal even wat opnoemen: 2.0 tdi, 2,5 tdi, DSG, 1.4 tsi, 1.8 tsi, 2.0 tsi en ga nog maar even door.
Nieuw gaat het nog wel, maar gebruikt zijn het moneypits. Tel daarbij op de arrogante houding van dealer en importeur, en het nooit vernieuwen van een model, maar een facelift een nieuw model noemen.
En in de jaren 80 waren er al plastic onderdelen in de deuren die de ramen omhoog hielden, en die gingen steeds stuk. En dat is nog steeds zo. Hoezo, voorsprong door techniek?
Verder: Audi is een dure VW, Seat is een goedkope VW, Skoda is normale VW. Wat is VW dan?
Alles is hetzelfde, onderhuids. Motoren, bakken, onderstellen alles. Geen innovatie, vasthouden aan oude verdienmodellen, in zichzelf gekeerde blik, dedain voor de klant. Zie hier het recept voor de ondergang.

adjudant 10-01-18 | 04:21

de verkoopaantallen laten vermoeden dat jou kijk op kwaliteit niet strookt met de werkelijkheid, elke week een nieuw model op de markt gooien is voor VW geen must,
al decennia,s roepen de vermeende kenners dat VW voor de ondergang staat of failliet gaat, uit het niets de grootste automaker te worden steekt de gemiddelde Nederlander,

flatlander 10-01-18 | 07:44

Wat is er toch in je leven gebeurd, adjudant, dat je zo'n leeg en zielig bestaan hebt dat je je geroepen voelt om op een NL website alle Nederlanders af te zeiken en de door jou zo geliefde Heimat de hemel in te prijzen? Moeten we hulp inschakelen? Dergelijk troll-gedrag is meestal indicatief voor een pathologische stoornis, depressie, enz. We helpen je graag met je problemen, je hoeft alleen maar om hulp te vragen!

Johnny66 10-01-18 | 10:12

De problemen , de kwaliteit , liggen hierin gelegen dat VAG , strijdende om de grootste te zijn , het ene model incl. hun nieuwe motoren na het andere op de markt te brengen . Dit betekent dat ze geen tijd (..) hebben deze goed uit te faseren . Kwantiteit versus kwaliteit . De duitse grootheidswaanzin. De japanners hebben hierin een andere filosofie , die werkt wel.

VW, alles ist vorbei 10-01-18 | 08:43

Mijn huidige Volkswagen is zo slecht dat ik van zijn lang zal zijn leven geen VAG product meer koop,
ondanks onderhoud door dealer, zorgvuldig gebruik door bestuurder.
Ongelooflijk wat een onnozele reparaties ik al gehad heb aan dat ding.
De handel heeft er geen interesse in.

Vinzie 10-01-18 | 08:43

Elke generatie er min of meer hetzelfde er laten uitzien en de hoofdprijs vragen voor een kale auto gaat zich nu wreken. Bij ons op het werk hebben we een budget van 27.500 euro (baas financiert de auto's zelf) en daar koop je geen nieuwe Golf meer voor met leuke aankleding, Seat vind ik lelijk. Daarom overgestapt naar Renault (nieuwe Mégane), die krijg je wel voor die prijs met alles erop en eraan.
En kom nou niet dat Renault onbetrouwbaar zijn; ik heb de afgelopen jaren de nodige ellende gehad met mijn Volkswagens, waaronder een kapotte versnellingsbak en kapotte zuiger en ik rag mijn auto's echt niet af, collega's hebben vergelijkbare problemen. Onze financiele man houdt echt alles bij, is gek op statistieken en diagrammen en zo, uit de cijfers blijkt dat de collega's met een Renault en Toyota veruit de minste onderhoudskosten hebben en de Toyota's het op dat vlak nog ietsje beter doen.

Vinzie 10-01-18 | 08:45

Privé hebben we overigens een Up! als 2e auto en die wordt binnenkort 4 jaar en daar hebben we echt alleen nog maar beurtjes mee gehad na 120.000 km!

VW, alles ist vorbei 10-01-18 | 09:34

@ Vinzie 10-01-18 | 08:45
De meeste ellende komt met de jaren, bij hogere km standen.
Dan ga je merken dat de huidige VW's niet meer de kwaliteit hebben van bijv de golf 4, die wij ook hebben gehad, en probleemloos was.

flatlander 10-01-18 | 11:39

Golf 4 met de 1.9 diesel en handbak, niet kapot te krijgen!

Reageer