Autobahn

Code GEEL: gladheid in heel het land

Een waarschuwing voor de drieënhalve forens die Nederland tijdens de Kerstvakantie rijk is: het is op veel plaatsen verraderlijk glad. Later op de dag kan er op veel plaatsen ook sneeuw gaan vallen.

Tot halverwege de ochtend (wanneer de zon zich een beetje heeft laten zien) moeten weggebruikers oppassen voor extragladde stukjes asfalt. Rubberentegelinstituut KNMI heeft zelfs code geel afgekondigd voor de vrijwel het hele land; alleen de waddeneilanden zijn gevrijwaard van glibberen.

Social

Wees dus voorzichtig als je vandaag met je door vuurpijlen aangedreven fiets de weg op gaat of als een van de drie Nederlanders bent die nog wel de laatste dag van het jaar op kantoor doorbrengt. Ook als je iets anders met je vuurpijlen doet op je fiets moet je voorzichtig zijn.

Reacties

Klassenfeind 29-12-17 | 10:49

Beginnen jullie nu ook al met die "code geel" bullshit?

voldemort 29-12-17 | 11:27

Woensdag hadden ze al gestrooid toen het nog 6 graden was. Dus het zal wel loslopen.

Con 29-12-17 | 14:35 | 1

Waarom altijd dat gezeur over de codes door iedereen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dus kan je er voordeel mee doen. Vrijwel altijd is er wel iets aan de hand en zeker bij de oranje codes moet je gewoon je weggedrag aanpassen. Zo moeilijk is het niet.

Code geel is nogal abstract voor veel randstad mensen omdat ze nooit in de polder komen waar niet gestrooid is en het makkelijk 2 a 3 graden kouder is dan in de stad. Daar vriest de weg niet geheel op maar wil je graag wel weten dat er mogelijk om de volgende hoek ijs kan liggen.

error503 29-12-17 | 20:49

Dat gezeur met die kleurcodes...? 9/10 is er níets aan de hand. Vanmorgen ook niet. Iets met never cry wolf en zo...

Tapioca pudding 29-12-17 | 18:25

Mij kan niks gebeuren. Ik heb winterbanden.

Reageer