Autobahn

Tesla zet terminaal zieke Model 3-klant bovenaan lijst

Het is bijna Kerst en dat betekent tijd voor feelgood-momenten. Ook Tesla laat zich van zijn menselijke kant zien door een zieke Model 3-koper vooraan de wachtrij te zetten. De man heeft niet lang meer te leven en de auto zou anders te laat zijn gekomen.

Sinds een paar weken nodigt Tesla ook gewone kopers uit om hun Model 3 samen te stellen voor de productie. Eerder mochten alleen de werknemers van de fabriek de auto kopen, omdat ze sneller kinderziektes van het model kunnen rapporteren. Het lijkt er dus op dat de productieproblemen eindelijk enigszins onder controle zijn en de aantallen geleverde betaalbare elektrische auto's gaan stijgen. 

Voor een koper uit de Verenigde Staten zou dat echter nog steeds te laat zijn, aangezien zijn artsen hem onlangs vertelden dat hij nog maar drie a vier maanden te leven heeft. Daar komt de Amerikaanse #feelgood #christmasspirit. Een lezer van het Tesla gebruikersforum zag het bericht van de stervende man en vroeg een vriendin die bij Tesla werkt om hulp. Aanvankelijk mocht de man een ritje maken in haar Model 3, maar ze gingen verder. Uiteindelijk vroegen ze Tesla of het niet mogelijk was om deze man voor te laten dringen en, jawel hoor: Tesla stuurde hem in de eerste batch meteen een uitnodiging om zijn auto definitief samen te stellen.

Social

Gisteren was het zo ver: de zieke mocht in de fabriek in Fremont zijn eigen auto ophalen en werd ontvangen door Tesla's President of Sales and Services Jon McNeill. Ook kreeg hij een rondleiding door de fabriek. Het was allemaal heel erg emotioneel natuurlijk en het is fijn om te horen dat er ook nog semi-goed nieuws uit de hoek van Tesla komt.

Social