Autobahn

CODE ROOD - Totaalpaniek op de weg

Pas op, er vallen levensgevaarlijke watjes uit de lucht en daarom moet iedereen binnenblijven. Anders word je misschien wel verkouden. Het KNMI heeft zojuist het weeralarm verhoogd naar code rood voor het grootste gedeelte van het land.

Hoewel de ochtendspits eigenlijk zonder grote problemen verliep is er voor de rest van de dag grotere ellende voorspeld. Vanaf het middaguur gold een code oranje, maar die werd al na veertig minuten van sneeuw opgeschaald naar code rood. Rijkswaterstaat voorspelt zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en roept iedereen op om toch vooral niet te gaan rijden.

En nee, mensen, het ligt niet aan ons deze keer. Ook in Duitsland is er totale chaos op de weg uitgebroken.

Social
Social

Gelukkig kan je ook leuke dingen doen met de gladde wegen. Bouw bijvoorbeeld een sneeuwpop in je BMW cabrio, of pak je kart...

Reacties

lekkeraustralie 11-12-17 | 15:18 | 4

Wat is er toch gebeurd in Nederland ? Vroegah met mijn Renaultje 4 in de dikke sneeuw, ruitewissers om de 5 minuten losmaken, Je kon bijna niks zien.kachel deed het niet, kranten op de vloer en we kwamen er voorzichtig wel. Trots dat de reis was gelukt. Nu met alle electronica, 4 wiel aandrijving, Gps'en etc. etc. gaat het bij een beetje sneeuw gelijk mis. Nou ga maar gele sneeuw maken met het gezijk dat het zo verschrikkelijk is. Ik zit hier lekker warm 30C+ te klagen over zonnebrand en teenslippers die smelten op het asfalt. Het is maar hoe je het bekijkt. Niemand leert meer autorijden, alleen maar verkeersregels volgen. Jammer.

nemo_rules 11-12-17 | 15:27

Vanochtend een uurtje op de weg (A50 Heteren en omstreken) en daar heb je je antwoord... legio mensen - vaak in Aaigootjes en ander klein spul - al append op de linker baan die wit van sneeuw en ijs is, en maar inhalen. Ben ik dan een ouwe lul die rustig midden of rechts rijdt met zijn Zweed met alle veiligheidstoeters en -bellen? Dat zal, maar rust, geduld, vooruitkijken én vooral niet vertrouwen op de bandjes en de elektronische snufjes maakt van die "levensgevaarlijke weg" eigenlijk een rit door een heel mooi landschap. En o.k. ik ben ooit wijzer geworden in een Ford Escort 1.1 met gladde zomerbandjes, zonder ESP, Brake assist of zelfs het vooruitzicht op een airbag. Het weer is niet levensgevaarlijk, de wegen ook niet, maar mede-weggebruikers wel.

lekkeraustralie 11-12-17 | 15:58

chapeau

Dubz 11-12-17 | 16:36

@ nemo_rules 11-12-17 | 15:27
Word. Vanmorgen (en vanmiddag) ook lekker rustig op de rechterbaan naar huis gereden. Nieuwe op/afritten naar de A9 zijn volgens mij vrij glad. En die kleine wagentjes maar voorbij scheuren met hun papieren deurtjes. Ik rijd normaal stevig door, maar ik heb familie waar ik voor thuis moet komen.

Dezenaamhier 11-12-17 | 17:31

Een renault 4 was geen heel jaarloon waard, en een eigen gekochte auto (geen lease voor mij) ga ik er met dit weer echt niet aan wagen over ongestrooide en ongeschoven polderwegen met 35 cm berm tot aan de sloot.
Op de fiets lukt het nog.

Faecesbook 11-12-17 | 15:32 | 1

Het is hier meer blubber dan dons helaas, dat het maar gauw weer net zo mooi wit als gisteren moge worden.

N.B. De skeltervideo van 768x1520 schermpixels wordt ook in bijna hetzelfde formaat, 1444 pixels verticaal, op mijn scherm afgebeeld, als ware het een AB scroll-je-wezenloos fotogallery. En daarna is arme Sylvana ook helemaal uitgerekt. Hoort dat zo?

loze stijl 11-12-17 | 17:46

Sylvana uitgerekt? Dat moeten we dan toerekenen Giedo...

FeddeSonnema 11-12-17 | 19:59

Net probleemloos Koblenz v.v. gereden.. "Ook in Duitsland is er totale chaos op de weg" : Mwoah

Jos9595 11-12-17 | 21:54 | 2

paar cm sneeuw en heel Nederland in de vlekken.... man.. man.. man. Gewoon kalm aan doen, dan kom je met zomerbandjes met een goed profiel een heel eind. Vroegah nooit anders gedaan, en zie niet in waarom dat nu niet meer kan. 30 + schadevrije jaren, and counting.
Tip: laat de bandenspanning van je zomerbandjes zakken tot ongeveer 1,8 bar. Geen winterbanden nodig zo.

Mather 11-12-17 | 22:00

Ik ga deels met je mee qua zomerbanden, maar toch, zoek eens een remtest op en kijk naar het verschil in stopafstand wat een winterband maakt, dan schrik je wel even

de_tyvus 12-12-17 | 00:49

Mjah, omdat dat stevige verschil in stopafstand er is pas je je snelheid aan. 80-0 op winterbanden en 50-0 op zomerbanden zal wel overeen komen.
Gewoon aanpassen aan de omstandigheden toch?

FeddeSonnema 12-12-17 | 12:34

Vanmorgen weer ervaren. De chaos wordt niet veroorzaakt door het weer maar door de weggebruikers.
Helemaal eens met @nemo_rules

Van_Gelre 12-12-17 | 22:09

Totaalpaniek op de snelweg? Zoals gewoonlijk is het weer randstedelijke totaalpaniek gebleken. Waar men in de provincie die 20á25 cm sneeuw aan de kant veegde en zijn ding deed, raakte men in de randstad weer eens in paniek om 2á2,5 cm sneeuw. En aan die randstedelijke totaalhysterie doet de randstedelijke systeemmedia maar wat graag mee.

Reageer