Autobahn

Code ORANJE. Vanaf 12 uur wordt het echt ellendig op de weg

Wie met veel moeite op kantoor is aangekomen kan maar beter nu alvast naar de winkel gaan om een overlevingspakket te kopen: je kunt niet meer naar huis. Code oranje gooit vanmiddag glibber en glij in de tombola.

Tegen het eind van de ochtend gaat het weer sneeuwen. Voor de Nederlandse weggebruiker betekent dat schaatsen op de autosnelweg, van de dijk roetsjen, sloothappen en dat soort gevaar. Beter is het om gewoon thuis te blijven, een advies waar je niets aan hebt als je al op je werk/school bent aangekomen.

De ochtendspits was minder hevig dan voorspeld, dus waarschijnlijk heeft half kantoorwerkend Nederland besloten om vanaf de keukentafel te arbeiden. Ben je in de gelegenheid om proviand in te slaan, doe het dan voor 12:00 want dan start de sneeuwhel weer. 

Ook de NS heeft last van het winterse weer. Juist op de dag dat ze als redders in nood tevoorschijn zouden moeten komen, vriest bij het spoor alles vast. Veel treinen rijden volgens een ander schema en dat komt niet omdat de vernieuwde dienstregeling gisteren is ingegaan. De NS heeft naast de nieuwe dienstregeling ook een winterdienstregeling ingesteld waardoor veel treinen zijn uitgevallen. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken is de nationale reisplanner van het openbaar vervoer vandaag vastgelopen. 

Gelukkig heeft Rijkswaterstaat genoeg zout en strooiers beschikbaar om alle glijtroep op te ruimen. Als niks meer werkt is er nog de Dikke Bertha van het sneeuwruimen: de Firestorm.

Reacties

klap-kut 11-12-17 | 09:35 | 3

Een Prius waar die hoort: in de water

WatMoetJeNu 11-12-17 | 09:46

Aan de daklijk te zien inderdaad een Prius.
Die horen inderdaad in het water (of op de schroothoop, of in pre-assemblage status zonder hoop op assemblage).

prutser83 11-12-17 | 10:33

Lijkt me eerder een Verso (+- 2007). Prius heeft een andere neus

WatMoetJeNu 11-12-17 | 11:10

Maakt niet uit, Prius moeten ze gewoon verbieden. Wat een lelijke, oncomfortabele auto is dat (ja, ik heb er een jaartje in moeten rijden van de werkgever, ik neem hem dat nog steeds kwalijk).

vliegende knorrepot 11-12-17 | 11:25 | 2

Stomme codes strak negeren, geweaun noeste maandag arbeid en straks om 18:30 met winterbandjes en perma 4x4 soepeltjes op huus an.

noerg 11-12-17 | 13:26

Dat helpt.. tot je een file en/of prutser tegenkomt. Ben net thuis en het was al slechter dan vanochtend, her en der is het gewoon een ijsbaan.

WatMoetJeNu 11-12-17 | 14:23

Vanmorgen zelfs sneller op kantoor dan normaliter. Gewoon 0 files gehad. Net even gekeken, de route naar huis (A4/A13/A20/A16) is momenteel complete file vrij, de VID webcams geven zelfs een rustig beeld weer.
Op kantoor is de parkeergarage maar half gevuld, dus laten we hopen dat vanmiddag op weg naar huis ook weer op een gezond (normaal) tempo rijden is en de files mee gaan vallen.

Afgelopen woensdag de winterbandjes laten plaatsen, nagelnieuw, dus een mooi moment om te kijken hoe ze het doen :).

TuurlijkNiet 11-12-17 | 13:54 | 1

Ongeloofelijk! Een sneeuwvlok en heel Nederland staat stil.. Hier hebben we meestal pas in jauari/februari de hevige sneeuwstormen, maar zolang er geen 25inches (+/- 40cm) sneeuw in nacht valt, gaat hier gewoon alles door. Treinen en metro's rijden zelfs met een intensievere dienstregeling om auto verkeer te ontmoedigen. Ik las vrijdag al dat het ging sneeuwen en toch weet de overheid blijkbaar niet gewoon personeel op de been te krijgen om de wegen begaanbaar te houden..

WatMoetJeNu 11-12-17 | 14:24

Vertel eens, welk land is dat? Hoeveel inwoners/km2? Hoeveel mensen moeten >25km woon-werk verkeer afleggen?
En daarnaast: Hoe vaak komt dit bij jullie voor (ik gok jaarlijks, de laatste keer dat er in NL fatsoenlijk sneeuw is gevallen is alweer een jaar of 4 geleden).

Reageer