Autobahn

Nieuw seizoen Grand Tour opent met Hammond's Rimac-crash

De eerste aflevering van het nieuwe Grand Tour-seizoen begint meteen met vuurwerk. Dit mag u heel letterlijk nemen, want hij bevat Hammond's onfortuinlijke Zwitserse elektrocrash.

Komende nacht start op Amazon Prime het nieuwe seizoen van The Grand Tour. Zonder rondreizende grote bedoeïnentent, maar mét heel veel autogerelateerd spektakel. Laten we niet vergeten dat we het over de drie toonaangevende Britse autojourno's hebben, gesteund door een eindeloze stroom aan Jeff Bezos-miljoenen.

De eerste aflevering, getiteld 'Past, Present or Future' is gebouwd rond een trio-test van auto's die deze drie tijdvakken vertegenwoordigen: een conventionele Lamborghini Aventador S, een hybride Honda NSX en een elektrische Rimac Concept_One. We weten allemaal wat Hammond met laatstgenoemde auto overkwam op een Zwitserse hillclimb (nabeschouwing hier) en waarschijnlijk wordt zijn crash in de aflevering verder uitgediept met niet eerder vertoonde beelden. Voor zover deze het uitgebrande wrak overleefd hebben dan.

The Hoff

Naast deze hoofdinhoud komt er een nieuw Celebrity Face Off-segment. Hierin zien we John Travolta en Nicholas Cage die letterlijk hun gezichten op elkaar transplante... Of wacht, nee, het is een segment waarin een ons onbekende Britse TV-persoonlijkheid het opneemt tegen David Hasselhoff. Kijken dus, vanaf middernacht! (mits je Amazon Prime hebt)

Reacties

Feynman 07-12-17 | 17:37

Komt er ook een normale manier om de serie te kijken? Aan gratis verzending in de VS of de rest van Amazon Prime heb ik niets.

Feynman 07-12-17 | 17:39

Die crashtest met de Rimac One heeft Richard Hammond buitengewoon goed gedaan, netjes de houten hut ontwijken en uitstappen. Met een ICE auto had dit kunnen eindigen met 1 grote vuurbal. Zoals Roger Williamson op Zandvoort in 1973 tijdens de F1.

CamaroHans 07-12-17 | 17:50

Er crashen regelmatig auto's en vuurballen zijn zeldzaam. In elektrische auto's is de kans dat je doodbloed als je klem zit, omdat de brandweer hem niet aanraakt een stuk groter...

voldemort 07-12-17 | 18:02

Proefabonnementje van een maand op Amazon prime eventueel verlengen met een maand voor 4 euro. Op de PC werkt het alleen met chrome en op linux krijg je geen 1080p bij Windows wel op de zelfde PC en hopen dat de TV een Amazon prime app heeft. (Recente LG's in ieder geval wel) firestick is low-res geneuzel.

Johnny_Stardust 07-12-17 | 18:18

Gratis maandje pakken, kan nu vanuit Duitsland.

ZwartedeZwarth 07-12-17 | 19:48

Dit zijn the Rolling Stones van de autojournalistiek.

Hemmenaar7 07-12-17 | 22:27

Over the hill and far away?

Reageer