Autobahn

Honda geeft motorsportbaas Hasegawa de zak

De terugkeer van Honda in de Formule 1 laat zich het beste omschrijven als een compleet fiasco, al leken de Japanners tegen het einde van dit seizoen het lek enigszins boven te hebben. Voor Yusuke Hasegawa was de verbetering too little, too late.

Eigenlijk ging alles bij Honda stuk, de laatste drie jaar. Het team, dat zich voor het 2009-seizoen door de financiële crisis zeer abrupt terugtrok uit de sport en daarmee een kampioenschapswinnende bolide in de handen van Ross Brawn drukte, kwam in 2015 weer terug op het hoogste niveau. In drie jaar tijd werd er heel veel geld in de sport gepompt, niet in de laatste plaats voor het salaris van de steeds meer mokkende superster Fernando Alonso.

Het resultaat onder de streep is dat er nauwelijks punten werden gepakt, maar gridstraffen des te meer. Bovendien ging de relatie met McLaren volledig naar de knoppen. Voor volgend jaar richten de Japanners hun pijlen op Toro Rosso: het opleidingsteam van Red Bull mag laten zien dat het het beter kan bolwerken dan McLaren, dat volgend jaar met Renault-motoren rijdt.

Opsplitsing

Honda zal 2018 beginnen met een nieuw team, waaronder een nieuwe motorsportbaas. Yusuke Hasegawa, die de kar ondanks alle tegenslagen bleef trekken, is aan de kant geschoven door het management. Aan de ene kant is dit zuur, omdat hij de boel net een beetje op de rit leek te hebben, aan de andere kant mag je hem er ook verantwoordelijk voor houden dat het goede momentum van het tweede seizoen omboog in een catatstrofe in het derde seizoen. Honda is nog zo netjes geweest hem de rit uit te laten zitten, maar nu moet Hasegawa opkrassen: hij blijft hoofdingenieur, maar wordt van alle F1-gerelateerde projecten gehaald.

De dubbelfunctie die Hasegawa bekleedde (verantwoordelijke voor motorontwikkeling en race operation) wordt nu in tweeën gehakt. Wellicht is het besef ingedaald dat het misschien niet ideaal is om je hoofdverantwoordelijke voor het rondreizende F1-circus een essentiële functie in Japan te geven.

Reacties

CamaroHans 08-12-17 | 00:39

De bolide die Brawn van Honda voor een habbekrats overnam was alles behalve kampioenschapswinnend. Dat werd ie wel, omdat er een Mercedes motor in gelepeld werd. Honda stopte met F1 en Brawn ging op zoek naar een leverancier, de Mercedes motor paste toevallig het beste in het chassis....

H.Feitsma 08-12-17 | 09:06

Die Mercedesmotor was maar een klein radertje in het geheel. De diffuser deed veel meer. Brawn wist dit, en probeerde Honda te overtuigen niet zo overhaast weg te gaan, maar de Japanners hadden hun keuze al gemaakt.

CamaroHans 08-12-17 | 15:53

Ongetwijfeld waar dat Brawn zag waar de auto toe in staat zou kunnen zijn, maar ook met de toenmalige Honda motor was een kampioenschap hoogst onzeker. Het laatste jaar van Honda F1 zijn er van de 36 starts 8 geeindigd in een DNF, en verreweg de meeste finishes buiten de top 10. We zullen nooit weten hoe sterk en betrouwbaar de 2009 Honda motor zou zijn geweest, maar dat ie gelijk een wereldtitel zou pakken had denk ik niemand op gegokt. Ik denk dat de Mercedes motor ook toen de sleutel tot de titel is geweest.

Vinzie 08-12-17 | 01:59

En dat op dit moment, waar je je zaakjes al op orde had moeten hebben.
Dat belooft niet veel goeds voor aankomend jaar bij Toro Rosso.

Renault is al de laatste races bezig met de 2018 motoren, vandaar dat de laatste races de onderdelen van de 2017 motor op waren, het was voor hun het jaar volmaken en vol gas door naar 2018. Ik heb er wel vertrouwen in.

Reageer