Autobahn
Still I hug

Ross Brawn verwacht dat Mercedes in 2018 iedereen zoek rijdt

Voor iedereen die hoopt dat Max Verstappen volgend jaar serieus kan meedoen om de wereldtitel: Ross Brawn deelt die mening niet. De Brit denkt dat er volgend jaar geen maat staat op de laatste renstal die hij leidde.

Sinds in 2014 het V6-tijdperk werd ingeluid heeft Mercedes een 100% score behaald op zowel coureurs- als constructeurskampioenschappen. Een saaie bedoening, maar positief was dat het het afgelopen seizoen niet meer zo vanzelfsprekend ging met de equipe uit Brackley: Ferrari bood dapper weerstand en hield dit tot de zomerstop vol. Maar, helaas voor de spanning: uiteindelijk was het toch Mercedes dat de prijzen pakte. 

Het afgelopen seizoen, inclusief de goede eindsprint van Red Bull/Max Verstappen (Ricciardo's einde was iets minder goed), geeft hoop voor 2018: misschien zit de top 3 lekker dicht op elkaar en krijgen we afwisseling voorgeschoteld. 'Humbug', als je het aan Liberty Media-bons Ross Brawn vraagt: op de rode loper van de Autosport Awards sprak hij de verwachting uit dat Mercedes ook volgend jaar de concurrentie met een straatlengte verschil klopt.

Divagedrag

Tegenover ESPN zegt Brawn: "Mercedes beschikt over een uitstekende groep mensen en ik ben bang dat ze alleen maar sterker zullen worden. Vorige winter was er een ingrijpende verandering op directieniveau. Paddy Lowe vertrok en voor hem in de plaats kwam James Allison. Dat gebeurde midden in de overgang naar een nieuwe generatie Formule 1-auto's en dat is bepaald niet makkelijk."

"Mercedes heeft zelf toegegeven dat hun auto dit jaar bij vlagen divagedrag vertoonde. Ik heb zo'n vermoeden dat dit volgend seizoen niet het geval zal zijn. Ik denk dan ook dat Mercedes ook in 2018 over iedereen heen zal walsen, hoe spijtig dat op veel verschillende manieren ook zou zijn. Laten we hopen dat ik het bij het verkeerde eind heb."

Met onze Nederlandse pet op onderschrijven we deze laatste zin. De kracht van Mercedes staat buiten kijf, maar laten we de rijderskwaliteit bij en ontwikkeling van Red Bull en Ferrari niet onderschatten. Mercedes gaat in 2018 helemaal niks cadeau krijgen van de concurrentie.

Reacties

rolandet 06-12-17 | 20:34

Hopen en denken zijn twee heel verschillende dingen. Het maar gestopt met lezen.

Goldenduckie 06-12-17 | 20:44

Je hebt ook niet goed gelezen, zo te lezen

OG_Cracker 06-12-17 | 22:47

Zolang er nix aan het motorenreglement verandert zullen Mercedes en Ferrari blijven samenwerken en waarschijnlijk blijven domineren. Fingers crossed voor 2021.

Jan-Joris-Jaap-Joop 07-12-17 | 00:30

Als de aankomende seizoenen F1 hetzelfde plaatje blijven opleveren zoals dat het geval was bij de laatste twee: Mercedes ongenaakbaar één, slechts twee andere teams op enige afstand en de rest ver daar achter, dan gaat het snel ophouden met de interesse in deze sport. Het is immers niet leuk als men bij voorbaat al weet wie er gaat winnen.

Harry Turtle 07-12-17 | 00:39

Invoering van de puur juridische veiligheidsfeature Halo, veel te complexe motoren die steeds langer mee moeten gaan, cruisen wegens brandstof besparing... nee dat gaat helemaal goedkomen de komende seizoenen.

adjudant 07-12-17 | 05:32

Mercedes speelt met vermeende concurrentie, het circus F1 is doodsaai en zal 2018 en opleving moeten ondergaan wil het overleven,

Wekkertje 07-12-17 | 07:15

Kijken hoeveel circuits er dan nog meer afhaken en bedanken voor een optochtje waarbij de overheid ook nog eens bij moet springen.

Reageer