Hamilton: 'Ik moet ervoor zorgen dat Max niet te veel wint'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Lewis Hamilton heeft nogmaals aangegeven Max Verstappen te zien als een geduchte tegenstander voor het wereldkampioenschap volgend jaar. De Brit laat weten dat hij Verstappen wil verslaan door middel van zijn ervaring.

Hamilton, die dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen werd, heeft al vaker laten merken dat hij Verstappen volgend jaar ziet meestrijden om de wereldtitel. De Brit was daarnaast ook van mening dat de jonge Nederlander bij de top vier sterkste coureurs hoorde, die in de Formule 1 actief was.

In een gesprek met het Chinese Titan Media liet Hamilton weten dat hij Verstappen niet te veel kansen wil geven, volgend seizoen: "Ik moet ervoor zorgen dat hij(Max, red.) niet te veel races wint", aldus Lewis.

Over de kunsten van de Nederlander, heeft Hamilton niks minder dan lof: "Hij heeft een exceptionele start van zijn carrière gehad en is een fantastische rijder. Ik kijk ernaar uit om vaker tegen hem te racen", ging 'Ham' verder.

De Brit is van mening dat zijn ervaring gaat helpen in de strijd om Verstappen te verslaan. De Nederlander heeft dit jaar zijn derde seizoen afgesloten, waar Hamilton er al tien seizoenen op heeft zitten: "Ik lig twaalf jaar voor op hem, hopelijk is dat in mijn voordeel. Ik hoop dat dat een factor kan zijn wanneer we het straks in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnemen", zo sloot Hamilton af. 

Reacties