MotoGP-legende Rossi: 'Max Verstappen is de nieuwe ster in Formule 1'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Valentino Rossi is van mening dat Max Verstappen dé ster voor de toekomst is in de Formule 1. De MotoGP legende ziet in zijn eigen sport een soortgelijke van Verstappen in Johann Zarco.

Michael Schumacher is met zeven wereldtitels recordhouder in de Formule 1. In de koningsklasse van de motorsport, de MotoGP, is Valentino Rossi de man die het record houdt. De Italiaan heeft negen kampioenschappen binnen gehaald. 

De man weet dus wel waar hij het over heeft. Fijn om te horen dus, dat hij in Verstappen de nieuwe ster voor de Formule 1 ziet. Tegenover Radio Deejay, een Italiaanse zender, liet hij zich erg lovend uit over de jonge Nederlander: "Verstappen is echt de nieuwe ster van de F1. Als ik in die sport iets te zeggen had, dan zou ik wensen dat ik twaalf van dit type coureur op de grid had staan", zo laat de 38-jarige Rossi weten.

Wat het mooiste aan Max is volgens Rossi? Zijn durf: "Max is een bijzondere coureur. Hij zorgt voor opschudding in het bestaande systeem en is een inhaalkoning", aldus de Italiaan.

Maar die durf is niet altijd even goed. Johann Zarco, een groot talent uit de MotoGP, lijkt volgens Rossi een beetje op Verstappen. De Fransman is erg agressief in zijn rijstijl en is regelmatig betrokken bij incidenten: "Verstappen is eigenlijk net als Zarco. Ze zullen nooit als eerste remmen en als concurrent moet je wel ruimte maken, anders is de kans groot dat je beide crasht", zo sloot Rossi af. 

Reacties