Ricciardo: 'Max Verstappen de sterkste tegenstander'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Daniel Ricciardo is er zeker van, Max Verstappen is de sterkste tegenstander die hij die dit jaar gehad heeft. Zijn teamgenoot is volgens de Australiër erg gegroeid het afgelopen jaar.

Verstappen werd Ricciardo zijn teamgenoot, nadat de Nederlander van stoeltje wisselde met Daniil Kvyat, na de Russische Grand Prix in 2016. Sinds die tijd heeft de Australiër iedere race zijn uiterste best moeten doen, om Verstappen voor te blijven. Iets wat dit jaar vaak niet lukte.

In de kwalificatiestrijd wist Ricciardo vorig jaar nog overtuigend te winnen van Verstappen, met elf tegen zes. Dit jaar kwam Verstappen naar boven als winnaar, met dertien tegen zeven. Ricciardo gaf eerder al aan dat Max de eerste teamgenoot was die dat gelukt was, en nu laat hij weten hoe indrukwekkend hij dat vind: "Ik ken de getallen niet uit mijn hoofd maar vorig jaar was ik in de kwalificatie de betere. Dit jaar heeft Verstappen de rollen omgedraaid. Max heeft zich absoluut verbeterd. Hij was de sterkste tegenstander van dit jaar", zo laat Ricciardo weten aan Motorsport.com.

Maar Max zorgde niet alleen voor positieve herinneringen bij Ricciardo. Het incident in Boedapest, tijdens de Grand Prix van Hongarije, spookt nog steeds door het hoofd van de Australiër: "Bij de start zit je vol adrenaline en de aanrijding met Max bracht alles tot het kookpunt. Die baanposten wilden me van de baan halen en ik zei: ‘Raak me niet aan!’. Ik wilde koste wat kost langs de baan blijven staan om Max een middelvinger te geven. Ik was zo ongelofelijk zuur, het liefste had ik mijn helm naar zijn kop gesmeten! Maar ik ben een goede verliezer. Zoiets doe je niet", vertelde de in Perth geboren Ricciardo lachend.

Na de race verontschuldigde Verstappen zich, door onder andere een flesje bier te geven aan zijn teamgenoot. Dat cadeautje werd in eerste instantie niet helemaal goed ontvangen: "Toen Max na onze aanrijding in Hongarije een biertje aan me gaf en zich verontschuldigde. Ik dacht: ‘Het kan toch niet zo zijn dat hij denkt dat alles met een biertje opgelost is?’ Toen zei Verstappen onmiddellijk: na de meeting praten we er langer over. Maar het eerste moment, waarop Max me het glas overhandigde, was nogal pijnlijk", zo sloot 'Danny Ric' af.

Uiteindelijk accepteerde 'Danny Ric' de excuses van zijn teamgenoot en de twee lijken nu closer dan ooit met elkaar. Ricciardo liet onlangs weten dat hij de hoop heeft dat ze lang door één deur kunnen.

Reacties