Max Verstappen: 'Moet volgend jaar wereldkampioen kunnen worden'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen heeft goede hoop dat Red Bull Racing volgend jaar vanaf het begin competitief is. Dit jaar duurde het een aantal maanden voor het Oostenrijkse team op een redelijk niveau zat.

Tijdens de wintertests in Barcelona dit jaar bleek Red Bull Racing op anderhalve seconde afstand te zitten van Mercedes en Ferrari. Dit kwam deels door het vermogen wat het team mist met de Renault-krachtbron, en deels door de problemen in de windtunnel, waardoor het chassis ook nog niet goed werkte.

Volgens Verstappen moet dit probleem volgend jaar verholpen zijn, en moet Red Bull er vanaf het begin staan. Een start als dit seizoen, daar heeft de jonge Nederlander geen zin in: "Ik was best wel benieuwd naar de nieuwe regels. Daarnaast was ik ook erg benieuwd hoe zwaar het zou zijn om met de nieuwe auto's te racen. We hadden alleen al vrij snel door dat we niet snel genoeg waren. Iets klopte er dus niet", zo constateert Verstappen.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed met Red Bull en wist het team drie overwinningen binnen te halen. Op die voet moet het Oostenrijkse team doorgaan: "Ik denk dat we veel hebben geleerd van onze fouten aan het begin van dit seizoen. Voor volgend jaar moeten we een pakket samenstellen dat goed op elkaar aansluit zodat we wereldkampioen kunnen worden", zo besloot de 20-jarige Limburger.

Dat Red Bull zelf ook van plan is volgend jaar beter te starten, is wel te merken uit het feit dat het team de RB14 vijf dagen eerder gaat presenteren. Hierdoor krijgt het team een beter idee van hoe de auto werkt, en krijgt het meer tijd om kinderziektes uit de auto te halen.

Reacties