Max tegen wens in tóch genomineerd voor Sportman van het jaar

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen zit bij de laatste drie genomineerden voor de Sportman van het jaar award. De Formule 1-coureur gaat hierbij de strijd aan met schaatser Sven Kramer en wielrenner Tom Dumoulin.

Verstappen liet vorige week nog duidelijk merken dat hij geen interesse had in een nominatie, omdat hij van mening was dat hij hem niet had verdiend. Toch is de Nederlander door het NOC*NSF geselecteerd als één van de kanshebbers.

Vorig jaar wist de Red Bull-coureur de prestigieuze prijs te winnen, nadat hij de eerste Nederlander was geworden die ooit een Grand Prix op zijn naam had geschreven. Dit jaar pakte Verstappen twee overwinningen, maar was vooral in het begin van het jaar wisselvallig, door motorproblemen.

Toch heeft de vakjury, bestaande uit: Pieter van den Hoogenband, Marianne Timmer en Bas van der Goor, besloten om Verstappen bij de laatste drie kanshebbers te plaatsen. 

Het gala, waarin de prijs zal worden uitgereikt, vind op 19 december plaats. Max Verstappen zal, net als vorig jaar, niet aanwezig zijn op het gala. Daarnaast brengt de drievoudig Grand Prix-winnaar ook geen stem uit, omdat hij de sporten te moeilijk te vergelijken vindt.

Reacties