Ricciardo plaatst Max Verstappen in zijn top-drie coureurs

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Daniel Ricciardo heeft laten weten dat hij Max Verstappen bij zijn persoonlijk top-drie coureurs zet. Daarin ontbreekt de naam van Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Ricciardo, die zichzelf niet mocht noemen in zijn 'top drie', koos voor drie coureurs die ook in Lewis Hamilton zijn lijstje stonden. De Brit mocht vorige week het rijtje invullen, en ook daar had Max Verstappen een prominente plek.

Het is al bekend dat Ricciardo het goed kan vinden met Lewis Hamilton, de kersverse viervoudig wereldkampioen. Het is dus ook niet gek dat de Australiër Hamilton op de eerste plek neerzet in zijn lijstje: "Ik heb veel respect voor hem en neem mijn petje voor hem af. Als coureur is hij erg competitief", zo sprak de Red Bull-coureur over Hamilton.

Als tweede coureur noemde Ricciardo een andere wereldkampioen, maar het is niet Sebastian Vettel. Volgens de in Perth geboren 'Danny Ric' is Fernando Alonso de tweede beste coureur op de grid: "Vanzelfsprekend hebben we ook Alonso nog. Het is wel moeilijk om te zeggen hoe goed hij nog is, aangezien hij de laatste jaren geen topauto had. Iedereen denkt dat hij nog altijd een van de beste coureurs is." De kans is aanwezig dat de Spanjaard volgend jaar weer de strijd aan kan gaan met Ricciardo, aangezien McLaren eindelijk af is van de Honda-motoren.

Als derde en laatste coureur noemt Daniel Ricciardo zijn teamgenoot Max Verstappen. De Australiër is van mening dat we goed op hem moeten gaan letten (doen we in Nederland al hoor, Daniel!): "Mijn teamgenoot Max is ook erg sterk en er zijn dus meer namen dan alleen deze twee. Dit zijn wel de gevestigde namen die alom gerespecteerd worden", aldus Ricciardo.

Opvallend is dus de afwezigheid van Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen werd natuurlijk in zijn laatste jaar bij Red Bull verslagen door Ricciardo, waarna hij een overstap forceerde naar Ferrari. 

Dat Ricciardo geen hoge pet opheeft van Vettel, was al eerder duidelijk. In een interview met Channel4 gaf de Australiër aan dat Max Verstappen zijn beste tegenstander tot nu toe was, beter dan Vettel.

Reacties