Mika Häkkinen: 'Max Verstappen is de coureur van het seizoen'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Mika Häkkinen, voormalig wereldkampioen in de Formule 1, heeft Max Verstappen benoemd als coureur van het jaar 2017. De 20-jarige Nederlander was volgens Häikkinen de reden voor veel opwinding dit seizoen.

De Fin, die zelf twee maal wereldkampioen werd in de koningsklasse, ziet in Verstappen een groot talent. Daarin is Häkkinnen niet de enige overigens. Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen en huidig Mercedes-adviseur, is van mening dat Max Verstappen de 'meest getalenteerde rijder ooit is'.

Verstappen, die dit jaar vaak te maken had met pech, heeft zich na de Grand Prix van Singapore, helemaal herpakt. De Nederlander behaalde in de laatste zes races van het seizoen, vier keer het podium. Eén hiervan moest hij na de race verlaten, aangezien hij volgens de stewards op een onfaire wijze had ingehaald.

De vorm waarin Verstappen nu steekt, is indrukwekkend, erkent de 'Vliegende Fin': "Max Verstappen heeft dit seizoen weer veel opwinding aan de races toegevoegd en wat mij betreft is hij echt dé coureur van het jaar geweest! Het is opwindend om hem aan het werk te zien, hij pusht hard en zijn recente vorm is indrukwekkend geweest. Ik vind het dan ook niet gek dat Lewis Hamilton de ontwikkeling van Verstappen nauwlettend in de gaten houdt", aldus Häkkinen.

De laatste zin die de Fin opschrijft is wel interessant, aangezien Hamilton inderdaad veel aandacht geeft aan Verstappen de laatste tijd. Waar de Brit in het begin van het seizoen nog 'this guy' zei, als hij het over Verstappen had, is hij nu van mening dat Verstappen bij 'de top vier beste Formule 1-coureurs hoort'.

Reacties