Autobahn

Video: Max Verstappen rijdt eerste rondjes GP van Nederland

Als de berg niet naar Mozes komt... Er is de afgelopen maanden/jaren veel gepraat over een GP van Nederland, maar heel concreet werd het niet. Daarom bouwde Exact zelf maar een stratencircuit, en Max Verstappen deed een paar rondjes.

We zullen maar vast verklappen: niet elk rondje is anders. Sterker nog: ze zijn allemaal precies hetzelfde, wat bij een F1-circuit maar goed is ook. Max Verstappens sponsor Exact speelt aardig in op de #DutchGP-hype en bouwde gewoon zelf een (virtueel) rondje in Delft. Dat is geen studie, maar een stad (met bordjes). Niet geheel toevallig is Exact ook in Delft gehuisvest, wat verklaart waarom er niet voor Amsterdam of Rotterdam is gekozen.

En de champ zelf? Die vond het een leuk circuit, wat je mag verwachten van iemand die van de maker ervan elk jaar een aardige bonus op de Monegaskische bankrekening gestort krijgt. Desondanks, chapeau voor het inspelen op de hype, Exact!

Reacties

Guurearder 01-12-17 | 15:10

Ik vind dat Exact goed inspeelt op haar verbintenis met Verstappen.
Ik ben erg benieuwd hoeveel zij betalen vergeleken met Jumbo (andere Nederlandse sponsor) want althans in mijn ervaring haalt Exact veel meer exposure uit deze sponsordeal dan de supermarkt.

Onderbuik 02-12-17 | 14:39

Ik heb het eerder andersom, maar ik kijk ook zo min mogelijk reclame. Jumbo wist ik, o.a. vanwege de directeur die lemans heeft gereden.

redanx 01-12-17 | 15:21

Dat hebben ze mooi geflikt. Zo crasht hij tenminste niet meer en je kan altijd wat "inhalen" programmeren.

Helder Groentje 01-12-17 | 19:21

Ik zag hem drie keer de muur hard raken. Drie crashes in een ronde. Niet voor niets dat hij vermeldde dat hij het circuit niet zo goed in zijn geheugen had zitten.
Nee, hij had deze GP niet uitgereden op deze manier. Maar het mocht het feestje niet verstoren dus kon de auto niet kapot.

meneerjan 01-12-17 | 16:28

Ik vond 't idee om dikke bomen naast de baan te hebben ipv vangrails of grindbakken wel interessant. Dat geeft zo'n GP wel wat broodnodige spanning en sensatie.

Helder Groentje 01-12-17 | 19:22

Reglementair staan er op een echt circuit dan wel genoeg hekken om de wagens uit de buurt van de bomen te houden. Maar goed, leuke vingeroefening en persmomentje.

Reageer