Max Verstappen over Nederlandse fans: "Het Oranje Leger is erg gepassioneerd"

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Waar Max Verstappen ook komt in de wereld, altijd reizen de Nederlandse fans hem achterna. Voor de Nederlander is dit een erg prettig beeld en hij geeft aan hiervan te genieten.

Verstappen, die net zijn derde jaar in de Formule 1 afgerond heeft, is immens populair. Hij is met zijn 20 jaar, misschien al wel de bekendste Nederlander. De 'Max-mania' is groter dan ooit en er komen steeds meer fans bij.

Het feit dat Verstappen dit jaar twee Grand Prix wist te winnen, waarin hij toch vooral veel pech kende, heeft hem nog populairder gemaakt. Dat ziet hij zelf natuurlijk ook in, maar hij geeft aan dat de 'Nederlandse gekte' er al was voor hem.

"In Nederland zijn we behoorlijk weg van racen", begint Verstappen tegen Mobil 1 The Grid. Vooral het feit dat Nederland zo lang geen succes heeft gehad in de koningsklasse van de autosport, wakkert het enthousiasme aan: "Ik denk dat de Nederlandse fans, de Orange Army zoals ik ze noem, zijn heel gepassioneerd van Formule 1. We zijn lang niet succesvol geweest en dat misten we", zo geeft Max aan.

Het mooiste van alles, vind Max de wat 'oudere' fans. De mannen en vrouwen die 20 jaar geleden op de banken stonden voor Jos Verstappen, en dat nu voor Max doen: "In Nederland zijn er veel racefans Als iemand het goed doet, wordt het natuurlijk veel populairder. Het is grappig om te zien dat de fans die vroeger voor mijn vader juichten, nu voor mij staan te klappen", zo erkent de 20-jarige Red Bull-coureur.

De 'Orange Army' volgt Verstappen over de hele wereld, maar de race in Spa blijft toch de meest bezochte Grand Prix door Nederlanders. Voor Verstappen is dat prachtig om te zien: "Spa is voor mij als een thuisrace. Het circuit is dan helemaal oranje. De fans zorgen voor positieve druk en dat voelt voor mij als extra motivatie om te knallen."

Nederlandse Grand Prix

Naast alle fans die Verstappen tijdens de Grand Prix volgen, is er ook een grote groep die ieder jaar naar de Jumbo Verstappen racedagen komen. Heel circuitpark Zandvoort is dan afgeladen met Max-fans. Dat soort dagen doet Max dromen over de terugkeer van een Nederlandse Grand Prix: "We hebben een historisch circuit in Zandvoort. Het zou erg geschikt zijn als er wat veranderingen in de pitstraat en rondom het circuit komen. Er moet wel wat geld in worden gestoken. Het is nog vroeg, maar het zou echt geweldig zijn als de Nederlandse Grand Prix terugkomt op de kalender", zo sloot Verstappen af. 

Reacties