Autobahn

Zo ziet de Formule 1-auto van volgend jaar eruit

Voor volgend seizoen gaat de Formule 1 weer een aantal veranderingen doorvoeren en dat betekent dat we nieuwe auto's te zien krijgen. Grootste veranderingen: de komst van de halo en het verdwijnen van de haaienvin. 

Vrijwel niemand zit er op te wachten, maar toch krijgen de rijders volgend jaar een halo voor hun neus. De FIA heeft de beugel er gewoon doorheen gedrukt en daardoor zitten we in 2018 met dit extra stukje bodywork opgescheept. 

De haaienvin, die dit jaar dankzij een maas in de regels ontstond, verdwijnt juist weer. Hoewel sommige teams de vin wilden behouden vanwege de extra sponsorruimte zet de FIA een streep door de opstaande plank achter de rijder. Daarmee verdwijnt ook automatisch de T-wing die bij veel teams op de haaienvin was gemonteerd.

Voorbeeld

We moeten nog een paar maanden wachten voordat teams hun nieuwe auto's gaan presenteren, maar Sauber (nu bekend als Alfa Romeo Sauber F1) geeft ons alvast een voorproefje. Tijdens de test na de Grand Prix van Abu Dhabi reden ze even met een racer met halo en zonder vin. De 2018-specificatie dus. 

We moeten zeggen dat het verdwijnen van de haaienvin niet storend is, maar die halo blijft enorm wennen. Dat wordt vast al beter als de beugel is opgenomen in de kleurstelling van de auto en er niet meer zo uitspringt. Laten we hopen dat de teams voor volgend jaar met mooie livery's komen en zo het leed van de halo een beetje verzachten. 

Toro Rosso reed overigens ook met een halo rond, maar had de haaienvin nog even laten zitten. Wel keek het team al naar aerodynamische mogelijkheden voor de veiligheidsbeugel, want op de halo was een klein vleugeltje gemonteerd. Zo blijkt maar weer dat F1-teams altijd de mazen in de wet zullen zoeken. 

Reacties

bpv 30-11-17 | 17:06

echt geen porum

TP 1984 30-11-17 | 17:12

Opzich een mooi ding, alleen zo jammer van die halo. Ik snap goed dat het flink in de weg zit zo'n spijl midden in het zicht. Erg fijn als je met 300+ kmh jezelf moet oriënteren.

Gualtiero 30-11-17 | 17:21

F1 coureurs kijken ver voor zich uit, waardoor het in principe geen belemmering moet zijn.

Equus africanus asin 01-12-17 | 01:50

Hoe verder je voor je uit kijkt, hoe meer zo'n ding juist in de weg zit. dichtbij blokkeert het maar een paar procent van het zicht, juist dingen op een afstand worden onzichtbaar. Zeker op het rechte stuk waar je in 12 seconden een kilometer aflegt, en je dus weinig tijd hebt te reageren.

lightnix 01-12-17 | 09:55

Hou eens een vinger voor je neus en kijk dichtbij en veraf, dan zie je dat het inderdaad met het zicht wel meevalt.

In de jaren 50 reden er coureurs op blote voeten omdat ze dan meer feeling met de pedalen hadden. Ik denk dat ze ons over 50 jaar voor gek verklaren dat coureurs zo onbeschermd in de blote buitenlucht zaten. Het is jammer dat de oplossing zo lelijk is, wellicht went het, ik zie hem alleen niet snel verdwijnen.

Harry Turtle 30-11-17 | 17:21

Is die lelijke haaivin weg krijgen we die afzichtelijke halo's er voor terug.

Liroy 30-11-17 | 17:22

Ik snap niet waarom ze die Halo niet met 2 beugels naar achter hebben bevestigd aan het chassis. Dan hebben de coureurs gewoon recht vooruit en in bochten vrij zicht. Dit gaat eerder problemen opleveren dan dat het levens gaat redden. Spuuglelijk en echt triest ook gewoon om dat ding te verplichten.

Wees_eens_creatief 30-11-17 | 19:33

De knappe koppen hebben dit uitvoerig getest. Neemt u maar van mij aan dat dit de beste cq veiligste oplossing is

Dezenaamhier 30-11-17 | 20:08

Of de halo voor met 2 poten in plaats van één, kunnen ze daar ook direct de spiegels tegen monteren.

RonnieKray 30-11-17 | 17:55

Die voorvleugels zijn ook afzichtelijk. Geen mooie F1 meer gezien sinds midden jaren 2000

Freert Gilders 30-11-17 | 18:09

Hoopte eigenlijk dat die HELE haaienvin zou verdwijnen en niet voor de helft zoals op de Sauber...

Joopvandesloop 30-11-17 | 21:05

Verschrikkelijk

Memek 30-11-17 | 22:13

Het is net of die F1 auto's tegen een wasrek zijn aangereden en een paar stukken nog met zich meesleuren.
Geen pan!

Reageer